Početna Oko nas Kotor Bogdanović, Demokrate: Inicijativa za smjenu Jokića znači vraćanje Kotora DPS-u

Bogdanović, Demokrate: Inicijativa za smjenu Jokića znači vraćanje Kotora DPS-u

10

Predsjednik Kluba poslanika Demokrata, Boris Bogdanović, smatra da je rušenje gradonačelnika Kotora Vladimira Jokića korak unazad i izdaja birača. On je reagovao na inicijativu kotorskog SDP-a, koji je sa 18 potpisa odbornika to tražio u Skupštini.

– Trenutak u kojem se opozicija u Crnoj Gori homogenizuje, a nezadovoljna većinska i građanska Crna Gora ujedinjuje, svaki odgovoran opozicioni subjekt iskoristio bi da svu snagu i energiju usredsredi na postizanje cilja koji je većinska Crna Gora sebi zacrtala – a to je konačna smjena vlasti, koja nikada nije smijenjena na izborima. To je nešto što ističemo kao aksiom i što bismo svi podrazumijevali da nije bilo Inicijative za vraćanje Kotora DPS-u. Drugim riječima, sve ono što se pokušavalo kovertama, ucjenama, pritiscima, crnim kapuljačama, prebijanjima i vrećama, sada se čini Inicijativom za vraćanje Kotora DPS-u, na koju su prvi stavili potpise odbornici organizovane kriminalne grupe zvane DPS – saopštava Bogdanović.

On navodi da se u njihovom političkom subjektu ne može kadrovati iz drugog političkog subjekta, jer to nije ni principijelno, ni moralno, niti vaspitano, tako da Demokrate neće imati drugog kandidata za predsjednika Opštine, mimo Vladimira Jokića, poručuje Bogdanović.

– Vladimir Jokić sve vrijeme svog dosadašnjeg mandata radio je u skladu sa Ustavom, zakonima i moralnim načelima. Da je radio drugačije, kao što DPS i SDP neargumentovano tvrde, teško da bi Kotor uspio da sačuva na listi UNESCO-a. Za politiku koju sprovodi dobio je povjerenje građana, a ne nikako tajkuna i onih koji se kriju iza tajnog dokumenta koji je procurio u javnost – tvrdi on.

Zato je Inicijativa za smjenu predsjednika Opštine Kotor, u stvari, inicijativa za vraćanje Kotora u ruke DPS-a, te izlazak u susret željama kovertaša, kao i očigledno prekrajanje izborne volje građana Kotora. To za rezultat može imati dalekosežne političke posljedice, o kojima nećemo ovog puta – ističe Bogdanović.

Demokrate niti SDP-u, niti bilo kom drugom političkom subjektu ni jednog kadra nijesu proglasile nepoželjnim. Naprotiv, kaže Bogdanović, tom istom SDP-u pružilu su ruku i u Budvi i u Herceg Novom, gdje im, matematički, uopšte nisu ni bili potrebni za lokalnu vlast. U Kolašinu je odbornik Demokrata, od kojeg je zavisila matematička većina, čuvao vlast SDP-a pune četiri godine bez ijedne funkcije zauzvrat, podsjeća Bogdanović.

Demokrate smatraju da je opoziciona solidarnost ključ političkog uspjeha, a borba protiv DPS-a pitanje časti i obraza:

– Da ne podsjećamo da smo u Tuzima dali presudan glas albanskim partijama za slanje DPS-a u opoziciju, takođe bezuslovno, odnosno bez bilo kakve funkcije zauzvrat – dodaje on i tvrdi:

– Rušenje Jokića i rušenje vlasti osvojene uprkos svim manipulacijama DPS-a, bila bi izdaja birača i korak unazad u odnosu na održavanje prvih slobodnih izbora u Crnoj Gori.

Na kraju Bogdanović ukazuje i da su Demokrate više puta pozivalali da se šest opština u kojima imaju opozicionu vlast, “šest ostrva slobode, čuvaju kao oči u glavi”. Taj poziv i dalje upućuju svima, pa i SDP-u.

10 Komentari

 1. Ajde, ne peglajte nas više. Sve analize vam pokazuju da vas nema nidje više. Vi ste prošlost. Propuštena šansa, kao nekad PZP.
  Zato, podvijte rep i nadajte se da će onaj Džemal iz Podgorice uspjeti da Vas rehabilituje kako tako.

  14
  4
 2. Zasto?Ba bice izbori pa ko pobijedi.Je li vi to znajuci kako ste prevarili glasace vec sada znate i kako ce opet glasati?Dobro rasudjivanje.

  19
  3
 3. Smeta vam kad neko vidi da ne radite kako treba i odmah prebacujete na drzavni nivo. Mi smo u lokalu i birali smo vas da radite dobro za nas grad. Za to nam polazite racune,a o drzavnom nivou poslije.
  Bas me briga za vase kombinacije u Kolasinu itd, nama je vazan Kotor,a u njemu nesto skripi

  17
  1
 4. Odje niko ne zns što je koalicija. Koalicija je usaglašeno postupanje, ako ga nema donošenje odluke se odlaže. Ako se donosi na svoju ruku ili sa opozicijom onda te koslucije više nema i pravi se nova ili se ide na izbore.
  Vrlo jednistavno u Demokrate to treba da nauče i u hn i u ko.

  18
  1
 5. A sta drugo ocekivati od Sdp-a i Liberala.Ostace do kraja uz Mila samo da se Cg ne vrati karakter koji je imala do dolaska komunizma.

  10
  9

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code