Početna Oko nas Budva Bogdanović i Carević inicirali obnovu festivala Pjesma Mediterana

Bogdanović i Carević inicirali obnovu festivala Pjesma Mediterana

0

Muzički festival Pjesma Mediterana potreban je Budvi kao metropoli turizma i turističkom centru Crne Gore, ali i cjelokupnoj crnogorskoj kulturnoj sceni, ocijenjenili su ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik budvanske Opštine Marko Carević, inicirajući njegovo obnavljanje.

Bogdanović se sastao s Carevićem i kulturnim poslenicima grada, te posjetio Javnu ustanovi “Budva Grad teatar”, Arheološki muzej i tvrđavu Mogren.

Bogdanović je istakao da je Ministarstvo kulture ove godine u projekte u Budvi uložilo značajan novac, pri čemu je najveći dio opredijeljen za konzervatorske mjere na ostacima Vile rustike u Mirištu i dramski program ovogodišnjeg “Budva Grad teatra”.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, sagovornici su istakli da je u narednom periodu potreban dinamičniji rad radi valorizacije brojnih lokaliteta, pri čemu su posebno naglašene tvrđave Kosmač i Mogren i podvodna arheološka baština budvanskog akvatorijuma.

Posebna pažnja je posvećena Bedimima sa Bastionom i dogovoreno je da će, na osnovu postojećeg konzervatorskog projekta, već naredne godine, otpočeti višegodišnje aktivnosti na unaprijeđenju stanja ovog jedinstvenog kulturnog dobra.

Sagovornici su ocijenili da je Budva dobar primjer promocije Crne Gore kao atraktivne filmske i turističke destinacije, i da zajednickim aktivnostima to treba dodatno afirmisati.

Bogdanović je pozvao stvaraoce iz Budve da se prijave na predstojeći drugi konkurs u okviru programa „Kreativna Crna Gora“, ističući kako će ovog puta za projekte biti opredijeljena izdašnija finansijska sredstva.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code