Početna Kultura Bogdanović: Zoran Živković bio je sinonim za sva kulturna dešavanja u Herceg...

Bogdanović: Zoran Živković bio je sinonim za sva kulturna dešavanja u Herceg Novom

4

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Zorana Živkovića, istaknutog crnogorskog producenta, dugogodišnjeg direktora Filmskog festivala Herceg Novi-Montenegro film festivala, predsjednika Savjeta Filmskog centra Crne Gore i predsjednika Selekcione komisije za izbor crnogorskog kandidata za nagradu Oskar.

„S osjećajem izrazite tuge primili smo vijest o iznenadnom odlasku Zorana Živkovića, našeg velikog i poštovanog prijatelja i kolege, istinskog profesionalca i pregaoca, koji je cijelog života neumorno, s posebnom emocijom i žarom, bio privržen crnogorskoj kulturi i kinematografiji“, navedeno je u telegramu saučešća.

Bogdanović je u telegramu istakao i da je Živkovićev producentski angažman ostavio neizbrisiv trag u brojnim filmskim projektima, muzičkim programima, pozorišnim predstavama i domaćim i međunarodnim festivalima i manifestacijama.

„Pored toga, njegovo ime bilo je sinonim za sva kulturno-umjetnička dešavanja u Herceg Novom, gradu u kojem je sa posebnim senzibilitetom i ponosom gradio umjetnički i stvaralački kredibilitet. Pamtićemo ga i kao plemenitu ličnost koja se rijetko srijeće i biti zahvalni za dugogodišnji doprinos razvoju, unapređenju i afirmaciji crnogorske kulture. Uvjereni smo da cjelokupna crnogorska umjetnička i stvaralačka zajednica iskreno žale zbog njegovog odlaska i da saosjećaju sa porodicom u velikom i nenadoknadivom gubitku“, naveo  je u telegramu Bogdanović.

4 Komentari

  1. “Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Zorana Živkovića”
    KOME JE ADRESIRAN OVAJ TELEGRAM? Iz teksta se to ne može zaključiti. Jedno je dati izjavu za medije i izraziti žaljenje. Telegram se redovno nekome upućuje. KOME U OVOM SLUČAJU?! To bi ministru kulture trebalo biti poznato! Možda je Redakcija Jadrana propustila da to navede? Mislim da je prijeko potrebno i pitanje kulture razjasniti ovaj slučaj!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code