Početna Sport „Bojana“ najbrža u zalivu Trašte

„Bojana“ najbrža u zalivu Trašte

1

Najbrža jedrilica na Luštica Bay Cup 2019 regati u zalivu Trašte je “Bojana” iz JK Mornar kojom je upravljao skiper Nebojša Dimitrijević. Jedriličarska regata izuzetne ture – od marine Luštica Bay do ostrva Lastavica i nazad, bila je jedna od uzbudljivijih ruta za ovaj sport u bokokotorskom akvatorijumu i pružila nesumnjiv izazov jedriličarima.

U klasi ojedrenih barki jedrilica “Šajka” i skiper Miroslav Orlov osvojili su prvo, a drugo mjesto skiper Branko Krstovic na jedrilici “Andamento Lento”.

U klasi 4 Open pobjednik je skiper Miodrag Milić “Vega” član JK Delfin, a drugi je skiper Mato Dabović i jedrilica “Stella MARIS”.

Članovi JK Lahor, skiper Marijan Milošević I Nikša True zauzeli su prva dva mjesta u klasi Open 5 jedreći na plovilima “Amaya” I “Chita”.

U klasi 6, Nikolai Sirnov I jedilica “Plus Minus” bili su prvi, a jedrilica UNA Forza i skiper Goran Moskov i Lustica Bay sailing team su odustali od takmičenja usljed nedostatka vjetra.

U klasi 8 “Bojana” je prva, a na drugom mjestu je skiper Dejan Nikolić i jedrilica “Tanya”.

Prva regata u klasi “krstaš” u  predivnom akvatorijumu zaliva Trašte i Rosa, Luštica Bay Cup 2019, održana je u organizaciji Luštica Bay i Jedriličarskog kluba “Delfin” (JK Delfin).

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code