Početna Sport Bojana Popović i Boro Mračević potpredsjednici COK-a

Bojana Popović i Boro Mračević potpredsjednici COK-a

2

Proslavljena crnogorska rukometašica, Bojana Popović i dugogodišnji funkcioner Vaterpolo plivačkog saveza, Boro Mračević novi su potpredsjednici Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), odlučeno je jednoglasno na Skupštini te asocijacije.

Mračević je kazao da je Skupština protekla vrlo uspješno i podsjetio da je član predsjedništva Upravnog odbora, od samog osnivanja COK-a.

-Tu imam dugo iskustvo i uopšte rada u sportu. Ovo je priznanje toga rada, imenovanje na mjesto potpredsjednika što mi je izuzetna čast i zadovoljstvo da obavljam tu funkciju. To je kao jedna nagrada za sve to što sam do sada radio kao i za sve što sam radio u sportu. Radiću savjesno, pošteno i korektno. Daću maksimum od onoga što znam, a imam dovoljno iskustva u radu u sportu i sportskim organizacijama. Vjerujem da ću odgovoriti izazovu koji je pred nama, zajedno sa Bojanom koja je u ovom segmentu rukovođenja, odnosno sportskog funkcionera, mlađa, ali ima ogromno iskustvo u samom takmičenju – izjavio je Mračević.

Skupština je usvojila predlog da se za nove članove Upravnog odbora izaberu Radmila Petrović, Dejan Bajić i Rajko Kosić.

Kompletiran je i Nadzorni odbor imenovanjem Milivoja Raovića i Ratka Dedića za nove članove, umjesto Dejana Bajića i Mladena Rabrenovića.

Skupština je izabrala i Arbitražnu komisiju. Usvojen je i prečišćen tekst Statuta COK, finansijski izvještaj za 2018. sa izvještajma Nadzornog odbora i Nezavisnog revizora, kao i finansijski plan za 2019. godinu.

Jednoglasnoje prihvaćen i izvještaj o održanim Igrama malih zemalja Evrope, koje su ocijenjene kao izuzetno uspješne

Predsjednik COK-a, Dušan Simonović, podsjetio je da su gosti Crne Gore tokom Igara bili predsjednici Međunarodnog i Evropskog olimpijskog komiteta, brojni zvaničnici i državnici, ministri i predsjednici nacionalnih olimpijskih komiteta.

“Dobili smo komplimente za fantastuičnu organizaciju i ambijent koji su napravili gradovi domaćini. Čestitke i zahvalnist svima koji su bili dio složene organizacije, koja je odrađena na pravi način. Igre su koštale oko 2,2 miliona EUR. Ostao je dio duga, nadam se da ćemo uz pomoć Vlade ili kreditom to vratiti”, kazao je Simonović.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code