Početna Društvo BOJKOT NASTAVE U RADOVIĆIMA I RADANOVIĆIMA

BOJKOT NASTAVE U RADOVIĆIMA I RADANOVIĆIMA

0

Od 150 učenika OŠ  “Branko Brinić“ u Radovićima na nastavu je došla samo jedna trećina. Razlog je ˝diskriminacija srpskog jezika˝, kako su obrazložili roditelji i učenici.

˝Očekujem da već sjutra bude više učenika” – kaže direktor škole Saša Krivaćević za Radio Jadran – pogotovo što je uslov roditelja  za prekid bojkota ispunjen.

Crnogorski parlament je usvojio izmjene i dopune zakona o opštem obrazovanju dodajući stavu 2. član 11 koji kaže da se s obzirom na istu lingvističku osnovu nastava odvija i na srpskom jeziku’’- pojašnjava Krivaćević.

– Odsustvo đaka sa časova je uredno evidentirano i to je ono što se uvijek radi kad učenik nije u školi – odgovara direktor Krivaćević na pitanje, šta mogu učiniti povodom izostanka dijece.

Više od polovine djece danas nije došlo na nastavu u Osnovnu školu „Nikola Đurković“ u Radanovićima, čime su nastavili bojkot počet 1. septembra, zahtijevajući da nastava bude na srpskom jeziku. Nezvanično Radio Jadran saznaje da je direktoru Zoranu Milićeviću pozlilo tokom jutra.

Nova srpska demokratija pozvala je danas sve roditelje, koji su se odazvali njihovom pozivu na bojkot nastave, da sjutra pošalju svoju djecu u škole.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code