Boka dobila prvu striparnicu

Boka dobila prvu striparnicu

0
Podijeli

U prostoru Art craft galerije Pasara na Stepeništu 28. Oktobra, u Herceg Novom sjutra će biti otvorena prva striparnica u Boki Kotorskoj. Ona je rezultat dugogodišnje saradnje Pasare, Hercegnovskog strip festivala (HSF) i podgoričke striparnice Mr No.

„Ovo je nekako logičan korak razvoja našeg festivala. Nedavno završenim dvanaestim izdanjem HSF je pokazao da je dostigao nivo evrospkih manifestacija posvećenih devetoj umjetnosti i pokazao da je najbolji promoter Crne Gore na svjetskom nebu stripa, ali i najbolji promoter strip kulture u našoj zemlji. Jednostavno nam je cilj da ovu, kod nas nepravedno zapostavljenu umjetnost vratimo na mjesto koje joj i pripada i da sugrađanima vratimo ili stvorimu naviku čitanja stripova“, poručuju iz HSF-a.

Picerija i restoran

U HSF-ovoj striparnici galerije Pasara naći će se sve od kiosk izdanja Veselog četvrtka i Ludensa, pa do ekskluzivnih kolekcionarskih izdanja beogradskog Darkwooda i zagrebačke Fibre, kao i ostalih renomiranih izdavačkih kuća iz regiona, uz ogroman izbor japanskih manga stripova koji se izdaju na našim prostorima.

„Pored toga u striparnici će se naći i umjetnička djela koja su stvarali vrhunski autori gostujući na našim festivalima, a tu će biti i svi HSF suveniri i memorijabile poput majica, postera, plakata i kalendar za 2019. godinu sa radovima naših ovogodišnih 12 specijalnih gostiju“, informišu iz HSF-a. Striparnica u galeriji

Pasara biće i mjesto okupljanja zaljubljenika ne samo u devetu umjetnost, nego u stvaralaštvo uopšte, s obzirom na činjenicu da su osnivači Pasare i HSF-a poznati hercegnovski umjetnici Vanja Berberović, Boris Šuberić i Nikola Ćurčin.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code