BOKA GROUP POZDRAVILA JE DANAŠNJE POTPISIVANJE ANEKSA NA UGOVOR O ZAKUPU

BOKA GROUP POZDRAVILA JE DANAŠNJE POTPISIVANJE ANEKSA NA UGOVOR O ZAKUPU

175
0
Podijeli

Potpisivanje Aneksa kojim se produžava rok za stupanje na snagu Ugovora o zakupu kompaniji Boka Golf Development doo, kako bi se omogućilo otklanjanje brojnih tehničkih pitanja u ugovornoj dokumentaciji i pratećim dokumentima naišlo je na odobravanje i u kompaniji Boka Group.

“Veoma nas raduje prihvatanje našeg zahtjeva za produženje roka od strane Vlade i Tenderske komisije, u cilju otklanjanja važnih tehničkih pitanja vezanih za tendersku dokumentaciju – kazao je izvršni direktor kompanije Boka Golf Development doo, Miloš Radmilović.
On je pojsanio da je riječ o dokumentima koja su sa današnjim datumom trebala stupiti na snagu, uz dostavljanje bankarske garancije na iznos od 2,7 milona eura sa našeg garantnog računa.
– Priložili smo dokaz o posjedovanju novčanih sredstava koji prelazi iznos koji je potreban za ispunjavanje predstojećih obaveza, kao depozit na našem garantnom računu, bez ikakvih tereta i ograničenja, izdat od međunarodne banke “AAA” rejtinga, kao i listu predloženih izmjena na Ugovor – kazao je Radmilović.
Tenderska komisija i Vlada su to prihvatili i saglasili smo se takođe da osim naših postojećih obaveza, uplatimo i avans kako bi izašli u susret Zakupodavcu, rekao je on.
Kako se pojašnjava, nijedno od spornih tehničkih pitanja nije materijalne prirode, u smislu obaveza ugovornih strana, već se radi o pitanjima koja su od velikog značaja za sama dokumenta, a kako se radi o kompleksnoj dokumentaciji, bilo je neophodno napraviti odgovarajuće izmjene.
I Tenderska komisija i Vlada su izrazile puno razumijevanje u smislu neophodnosti da se dokumentacija ažurira, stoga, produženje roka je izraz obostranog dogovora.
Ugovor o zakupu za golf je prvi dokument ove vrste, čiji je vremenski okvir za stupanje na snagu iznosio 12 mjeseci, u poređenju sa standardnih 18 mjeseci.
Projekat kompanije Boka Golf Development, koji uključuje izgradnju prvog golf terena u Crnoj Gori, je takođe najbrži projekat ovih razmjera, uzimajući u obzir proces njegovog izvođenja od samog starta, preko faze planiranja pa do usvajanja DUP- a, i ujedno investicija u turističke kapaciteta sa najbržom realizacijom u Crnoj Gori”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code