Boka i Budva: Bogata ponuda događaja kulture

Boka i Budva: Bogata ponuda događaja kulture

850
0
Podijeli

purgatorije 2016Na festivalu mediteranskog teatra “Purgatorije” večeras će biti prikazana predstava Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta Podgorica “Filomena Marturano”, čiji je tekst napisao Eduardo de Felipe, a režirao je Jagoš Marković.

Glavne uloge tumače Anita Mančić, Branimir Bane Popović, Jelisaveta Seka Sablić, Božidar Stošić, Momčilo Otašević, Emir Ćatović, Božidar Zuber, Kristina Stevović, Simo Trebješanin i Andrea Mugoša. Predstava će biti izvedena u Atrijumu Buća u 21:30 časova.

Picerija i restoran

Na kotorskom festivalu KotorArt, u okviru programa “Don Brankovi dani muzike – Kotorartić”, na Pjaci Sv. Luke i Sv. Nikole u 19:00 h, biće izvedena simfonijska bajka za djecu “Peća i vuk” Sergeja Prokofijeva, po aranžmanu za duvački kvintet Joakima Linklemana. Bajku će izvjesti duvački kvintet iz Srbije: Radica Đedović- flauta, Milana Zinajić-oboa, Nikola Jančić-klarinet, Eleonora Stipić-fagot i Urmin Nes Majstorović-horna, dok će kao narator nastupiti crnogorski gluman, Dejan Đonović.

Festival pozorišta “Grad teatar” Budva ugostiće večeras predstavu “Lista za ljubav” Norma Fostera, koju u koprodukciji potpisuju Teatar mladih iz Podgorice i Hercegnosko pozorište.

lista za ljubav 3Režiju predstave uradio je Teatar mladih, kostimografiju i scenografiju je uradila Vesna Prelević, dok je muziku za predstavu radio Branko Ilić, koji takođe igra jednu od glavnih uloga, a pored njega glavne uloge tumače još i Goran Slavić i Marija Đurić. Predstava će biti odigrana na sceni između crkava u 21:30 časova.

U Herceg Novom u ponudi je bioskopski repertoar na ljetnjem kinu na tvrđavi Forte Mare, a u najavi su projekcije filmova “Knjiga o džugli” u 21:00 i “Povratnik” u 23:00 časova.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code