Početna Oko nas Kotor “Bokaquarium” će biti otvoren u maju u Kotoru

“Bokaquarium” će biti otvoren u maju u Kotoru

2

Prvi javni akvarijum u Crnoj Gori biće izgrađen u blizini zgrade kotorskog Institutta za biologiju mora. Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom finansiraće sa 80 hiljada eura uređenje obale. Sporazum o finansiranju potpisali su direktori ove dvije institucije, Predrag Jelušić i dr Mirko Đurović.

Foto: Morsko dobro

Sredstva će Morsko dobro donirati iz dva dijela, odnosno po 40.000 € u 2019. i 2020. godini. Sporzumom je definisano da se ova sredstva namijene za izgradnju interaktivnog parka i uređenje dijela obale u okviru budućeg akvarijumskog kompleksa u dvorištu Instituta za biologiju mora, saopšteno je iz Morskog dobra.

Direktor Instituta Mirko Đurović zadovoljan je što MD podržava rad te institucije u svim segmentima I ističe da je ova donacija ujedno potvrda dugoročne dobre saradnje i značajna podrška otvaranju prvog javnog akvarijuma u Crnoj Gori – “Bokaquarium”.

Direktor MD Predrag Jelušić je istakao da preduzeće i Institut imaju izgrađen dugogodišnji partnerski odnos kroz uspješnu realizaciju brojnih nacionalnih i međunarodnih projekata, te da će Morsko dobro biti jedan od aktivnih učesnika u realizaciji projekata “Bokaquarium”, koji će pored edukativnog karaktera imati važno mjesto u turističkoj ponudi opštine Kotor i cijele Crne Gore.

Otvaranje prvog javnog akvarijuma u Crnoj Gori planirano je krajem maja 2020. godine. Nosilac cjelokupnog projekta je Institut za biologiju mora iz Kotora, a pored JP za upravljanje morskim dobrom, značajnu podršku je obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede i održivog razvoja i Ambasada Norveške u Crnoj Gori kao najveći donator.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code