BOKELJI NAJBOLJI STRELIČARI

BOKELJI NAJBOLJI STRELIČARI

175
0
Podijeli

Kotoranin Milan Borović ponio je titulu državnog prvaka u stilu rikrv (olimpijski luk) na šestom prvenstvu Crne Gore u streličarstvu održanom juče u Sportskom centru Igalo.

Srebro je osvojio Novljanin Nebojša Glumac iz streličarskog kluba Savina, a bronza je pripala njegovom klupskom kolegi Jeftu Bjelici.
Klubski prvaci Crne Gore su iz kluba Savina, prvi tim (Darko Bulatović, Nebojša Glumac i Jefto Bjelica), srebro je ponio drugi tim Novljana (Zoran Vasiljević, Jegor Bebenkov i Voislav Bulatović). Treće mjesto je osvojio klub SK Podgorica (Petar Prlja, Đorđe Jevrić i Aleksandar Kovačević).
U otvorenom dijelu takmičenja, u kojem su učestvovali i gosti iz inostranstva, titulu je osvojio Milan Borović, srebro je pripalo takmičaru iz Mađarske Búzás Károly, a bronza Jeftu Bjelici.
Organizator prvenstva je Steličarski savez Crne Gore, a tehnička realizacija je povjerena SK “Savina” iz Herceg Novog. Na turniru su učestvovali svi stilovi i kategorije streličara i stereličarki, a format takmičenja je bio dvije runde od po 30 strijela na daljini 18 metara.
Turnir se odvijao po pravilima Svjetske streličarske federacije, u kategoriji seniora, stil rikrv (olimpijski) luk. Nakon kvalifikacija su održane i eliminacione borbe u direktnim duelima streličara. Sudila je međunarodna sutkinja Biljana Mitrović iz Beograda.
Prvoplasirani su, prema pravilama Saveza, ponijeli titulu državnog prvaka. Na otvorenom prvenstvu je učestvovala 42 streličara iz Crne Gore i gosti iz Mađarske.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code