Početna Društvo Bokelji svih vjera i nacija bezbjedni u svom Beogradu, kao i uvijek

Bokelji svih vjera i nacija bezbjedni u svom Beogradu, kao i uvijek

9

Sin predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i član njegovog obezbjeđenja bili su akteri incidenta, tačnije nesporazuma, u Beogradu koji je u kratkom roku razriješen, potvrđeno je BORBI iz više izvora.

Foto: MUP Srbije

Kako je saopšteno ovom mediju, sin Zdravka Krivokapića i član njegovog obezbjeđenja bili su u večernjim časovima u jednu lokalnu streljanu u Beogradu gdje su vježbali pucanje.

Po zakonu, Krivokapićeva djeca su štićene ličnosti i to se odnosi i na boravak van državnih granica Crne Gore.

Vlasnik streljanje je primijetio da oni imaju pištolje u torbicama, nije znao o kome se radi, pa je policiji Beograda prijavio to jer je vidio da ulaze u auto podgoričkih tablica.
Pošto su oni bili vozilom podgoričkih tablica, a zbog sukoba koji tinjaju među kriminalnim klanovima, policija je, ne znajući o kome se radi, tražila da prva policijska patrola zaustavi vozilo i legitimiše ta dva lica.
Pošto se podgoričko vozilo nije zaustavilo na Autokomandi, patrola je krenula za njima.
Kada su ih sustigli kod kuće gdje žive, policija opkolila vozilo, tražila da momci izađu iz auta da bi ih legitimisali. Sve to je trajalo, ne više od 10-tak minuta, dok se nije utvrdilo o kome se radi.
Policija je postupila po zakonu, čim je utvrđeno o kome se radi, nesporazum je riješen, sve je završeno na najbolji mogući način i o tome je obaviješeten i premijer Zdravko Krivokapić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije ističe da su apsolutno lažni navodi koji su se pojavili u pojedinim crnogorskim medijima da je srpska policija navodno maltretirala sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića i ističe da je policija i u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provere uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu.

“Naime prilikom zaustavljanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama u kome su se nalazili M.K., sin crnogorskog premijera i B.D. član njegovog obezbeđenja pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva.

Postupajući po prijavi na sistem 192 da je primjećeno lice koje ima pištolj i da se udaljilo vozilom Mercedes ka Prokopu, patrola Policijske stanice Savski Venac, kao ozbiljna služba, brzo je locirala vozilo i bezbedno ga zaustavila. Postupajući po procedurama kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mestu bezbednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica.

Nakon izvršenih provjera policija se udaljila i ostavili im lično naoružanje.

Na osnovu svih iznijetih činjenica za očekivati je da bi svaka odgovorna policija, koja postupanu skladu sa zakonom, izvršila provjeru i utvrdila ko su lica koja posjeduju oružje, što bi vjerujemo da je obrnuta situacija učinila i crnogorska policija. Koja policija svijeta ne bi naoružana prišla nepoznatom naoružanom licu?

Ističemo da je MUP Srbije ponudio neposredno fizičko obezbjeđenje članovima porodice Krivokapić koje žive u Beogradu ali da su to odbile.

Takođe, očekujemo od naših ali i stranih državljana da na pristojno ponašanje policijskih službenika odgovore na isti način i da ne zloupotrebljavaju policiju za svoje dnevnopolitičke potrebe”, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

9 Komentari

 1. Na snimku se jasno cuje plac i vriska premijerove cerke .Prestanite da pripisujete drugom krivicu da je nesto uvelicano kad se na snimku sve cuje.Sta nije jasno.

  4
  1
  • Čuje se, istina. Ali se na snimku ne vidi da postoji racionalan razlog za plač i vrisku. Momci su zaustavljeni, legitimisani i bili slobodni da nastave dalje. Dakle, incidenta nije bilo, A zašto je gospođica plakala i vrištala, te, usput, snimala događaj, to je njen lični doživljaj jedne uobičajene policijske procedure. Ili sa tendencijom da se izazove burna reakcija u javnosti.

 2. Drago mi je da su Cuce po Beogradu i idu u streljanu. Samo da mi je znat, zasto mu sin nosi pistolj. Tata veliki vijernik. Treba ih deportovat.

  4
  1
 3. SIN, OD JUČE.PREMIJERA, A VEĆ ŽIVI U BG. VOZI MERCEDES, I IMA LIČNOG TJELOHRANITELJA ! DOK NAŠA DJECA NEMAJU ZA NORMALAN OBROK!
  E PROPALA VLASTI I TUGO !

  44
  7
 4. Bili u streljani pa ih vlasnik prijavio da nose oružje, da nije Vulin malo “umiješao prste” u ovu glupost? Vozilo i vlasnik se može provjeriti za nekoliko minuta i sve završiti tiho i bez “senzacionalnih” akcija!

  5
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code