Početna Kultura Bokeljska mornarica odigrala kolo ispred katerdrale Stephansdom u Beču

Bokeljska mornarica odigrala kolo ispred katerdrale Stephansdom u Beču

5

Tačno u podne članovi Gradske muzike Kotor i Bokeljske mornarice prodefilovali su centrom Beča i poslije 111 godina nastupili na Štefan placu, te odigrali Bokeljsko kolo ispred katedrale Štefansdom (Stephansdom).

Nastup Glavnog odreda u tradicionalnim uniformama, sa drevnim oružjem i sa zastavama Crne Gore i Mornarice, bio je atrakcija za Bečlije i brojne turiste koji su ih fotografisali i snimali kamerama, priča čitateljka portala Radija Jadran Rajna, Novljanka koja živi u Beču.

Ona nam je  poslala video zapise i fotografije nastupa kojeg je ispratila s puno emocija, jer je njeno srce uvijek u Boki.

Podsjetimo da je gostovanje u glavnom gradu Austrije rezultat intenzivne i uspješne saradnje Bokeljske mornarice sa ambasadom Crne Gore u Republici Austriji, koja je u dogovoru sa Bokeljskom mornaricom pripremila gostovanje.

Tako je nastup Gradske muzike i Bokeljske mornarice Kotor ispratio danas i crnogorski ambasador u Beču, Željko Perović, koji je potom priredio za njih prijem.

Inače, oko 70 članova  je juče ujutro doputovalo u Beč, pa su imali priliku i da razgledaju grad.

Za ovu priliku, izrađeni su flajeri na njemačkom jeziku sa osnovnim informacijama o Mornarici, koji su dijeljeni gledaocima.

Finansijska sredstva za gostovanje je obezbijedila Opština Kotor.

5 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code