Početna Oko nas Kotor “Bokeljska noć” i dokumentarni film o fešti u online formatu

“Bokeljska noć” i dokumentarni film o fešti u online formatu

0

Dokumentarni film o “Bokeljskoj noći”, rađen u produkciji JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor, u režiji Dušana Vulekovića, biće prikazan u subotu 21. avgusta 2021.g. od 21h na prvom programu TVCG, RTV Budva, RTHN kao i na You Tube kanalu kotorskog Kulturnog centra.

“Na žalost, zbog epidemiološke situacije, najveću feštu u Boki nije moguće održati u akvatoriju kotorskog zaliva, pa smo odlučili da, ne prekidajući viševjekovnu tradiciju, Bokeljsku noć preselimo u domove građana širom Crne Gore putem malih ekrana, online platfome i društvenih mreža. Ono što je ostalo isto kao i ranijih godina je da će se “Bokeljska noć” održati pretposljednje subote u avgustu, u 21 sat”, saopšteno je iz marketing službe JU Kulturni centar, Nikola Đurković.

Pored svih mjera čiji je cilj smanjenje rizika od eventualnog širenja SARS-CoV-2 virusa manifestacije sa većim brojem učesnika i u prisustvu publike predstavljaju veliki epidemiološki rizik. Stoga je bilo nemoguće organizovati ovu feštu uz poštovanje važećih preporuka za masovne skupove, dodaje se u saopštenju.

“Zbog korona virusa brojni festivali i kulturne manifestacije su otkazani ili pomjereni u online sferu. Kako tradiciju ne valja prekidati, odlučili smo da pronađemo put do ljubitelja fešti, pa smo Bokeljsku noć ove godine preselili na internet – u dnevne sobe publike”, saopštavaju organizatori.

Pored Kulturnog centra, kao producenta filma, suorganizator je Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Opština Kotor.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code