Početna Oko nas Kotor Bokeljska noć i ove godine online

Bokeljska noć i ove godine online

3

Tradicionalna manifestacija – fešta nad feštama „Bokeljska noć 2021“ održaće se i ove godine online, putem You Tube kanala i društvenih mreža JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor. S obzirom na mjere koje propisuje Ministarstvo zdravlja, u borbi protiv pandemije koronavirusa, ovo je jedini način da se ne prekine viševjekovna tradicija, saopštili su organizatori.

Foto: Pixabay

U produkciji kotorskog Kulturnog centra u toku je snimanje dokumentarnog filma čiju režiju potpisuje Dušan Vuleković.

“Prisjetićemo se ranijih fešti, kako se rađaju ideje za dekoraciju barki, koliko Kotor ima meštara koji su već decenijama dio ove veličanstvene manifestacije… Nemogućnost ostvarivanja dubljeg kontakta između aktera i posmatrača, osim onog virtuelnog i na distanci, dovele su do radikalnih promjena ne samo Bokeljske noći nego i većine kulturnih programa, a mi smo i ovoga puta našli način da dopremo do publike, te da se na svojstven način nosimo sa ovom situacijom”, poručili su organizatori.

3 Komentari

  1. Moze li se barka voziti online? Uveli ste nam sve ovo i kovid i gluposti da biste nas drzali prikacene na telefonima ( kao da su infuzije) i da umiremo od straha. Bravo za plan samounistenja kulture, obrazovanja, zdravstva, drugarstva i zivota uopšte.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code