Početna Oko nas Kotor Bokeljska noć online

Bokeljska noć online

2

Čuvena fešta nad feštama, tradicionalna manifestacija „Bokeljska noć 2020“ održaće se ove godine samo online, putem facebook stranice JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor i site-a bokeljska.me.

Ovo će biti prvi interaktivni on line događaj u organizaciji kotorskog Kulturnog centra, a u režiji i produkciji Aleksandra Kaluđerovića, 29. avgusta u 21 čas.

U akvatorijumu kotorskog zaliva publici će se, u tri đira, predstaviti 30 alegorijskih barki koje će konkurisati za tri nagrade od 200, 300 i 500 eura.

Najbolju barku ove godine biraće gledaoci i to glasanjem putem site-a bokeljska.me.

Program Bokeljske noći, u izmjenjenoj online formi, obuhvata brojna uključenja, priloge i iznenađenja, a vodiće ga Dubravka Jovanović i Dolores Fabian.

Snimak Bokeljske noći 2020.g biće emitovan na Televiziji Crne Gore u ponedeljak 31. avgusta 2020.g.

Poštujući mjere Vlade Crne Gore i NKT ovo je bio jedini način da se ne prekine viševjekovna tradicija.

Organizatror je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, uz pokroviteljstvo Opštine Kotor.

2 Komentari

 1. “Veliki raspust” je naslov knjige novskog pokojnog profesora književnosti Duška Dostinića. Naslov se odnosi na II Svjetski rat.
  Korona pandemija je podarila Veliki raspust i kulturi Herceg Novog: Muzeju, Galeriji, Turističkoj organizaciji…
  Ni ranije baš nisu bili udarnici, a sada od njih čujemo samo njihovo duboko hrkanje….

 2. Zar nije tužno da se jedino Herceg Novi odrekao svake kulturne manifestacije, dogođaja ili festivala ovog ljeta – jer je tako lakše?
  Da ja radim u Herceg fest-u, osmislila bih način da “doskočim ” Koroni…jer zdravlje građana se po malo popravlja ako se nešto u gradu dešava.
  Zer ne vidite koliko umorni i nekreativni, “pušti me sta’t”, i bez ambicije ljudi, vode kulturu ovog grada, tj. gradski centar kulture?
  Zašto ih ne pošaljemo na obuku u tivatrski Centar za kulturu?

  15
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code