Bokeljska noć večeras u Kotoru: 45 ukrašenih barki, Petar Grašo, vatromet

Bokeljska noć večeras u Kotoru: 45 ukrašenih barki, Petar Grašo, vatromet

2662
0
Podijeli

images_slike_dogadjaji_2015_turizam_avgust_bokeljska_noc_3Tradiconalna manifestacija, koja predstavlja nematerijalno kulturno dobro Crne Gore, Bokeljska noć, u organizaciji Kulturnog centra “Nikola Đurković” i TO, pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, počinje večeras u 21 sat.

Zajedno sa jedrilicama Jedriličarskog kluba „Lahor“, 45  barki  će se sa 9 vučnih brodova  predstaviti u tri kruga. Tokom trećeg đira, stučni žiri, u sastavu prof.dr. Milenko Pasinović, predsjednik žirija i članovi, Vlasta Mandić i Slavko Ivanović, proglasiće  najbolje kreacije, nakon ćega će, sa zgrade Jugooceanije uslijediti veliki vatromet.

Picerija i restoran

Fond nagrada je 4.000 eura. Nagrada za prvu barku iznosi 1.500, za drugu 1.000, za treću 500 eura. Preostalih 1.000 eura planirano je za specijalne nagrade žirija.

Voditelji programa su Dubravka Jovanović i Branislav Knezović.

Nakon završetka nastupa na akva pozornici, fešta će se nastaviti na rivi, na glavnom gradskom parkingu, koncertom popularnog pjevača Petra Graša.

Organizatori upozoravaju da će glavni gradski parking na rivi biti zatvoren. S obzirom na to da se očekuje nekoliko desetina hiljada posjetilaca apeluju na vozače da vozila parkiraju do 20 sati.

– Takođe, skrećemo pažnju na ograničenje brzine vožnje u akvatorijumu, jer će plovna jedinica sa uniformisanim licem  kažnjavati sve nesavjesne , koji mogu da oštete ukrašene barke-učesnice povorke – poručili su iz organizacionog odbora.

Bokeljku noć su pomogli Ministarstvo kulture i Ministarstvo održivog razvoja i turizma  Crne Gore, brojni partneri sponzori i prijatelji.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code