Početna Sport Bokeljski jedriličari traže da jedrenje bude strateški sport

Bokeljski jedriličari traže da jedrenje bude strateški sport

2

Jedriličarski klubovi „Jugole Grakalić“ iz Herceg Novog, „Delfin“ iz Tivata, „Lahor“ iz Kotora i „Jovo Dabović 1947“ iz Baošića, podnijeli su inicijativu da se jedrenje proglasi za strateški sport Boke.

Predsjednik kluba Lahor, Filip Petričević, , istakao je za Boje jutra na TV Vijesti, da je ključno rješavanje problema lokacija na kojim ti klubovi funkcionišu već decenijama.

“Da se zaštite, kako bi se se trajno te lokacije proglasile od javnog interesa i da bi klubovi mogli da podignu kvalitet rada. Ako bi to uspjeli naš sport bi mogao da napreduje i da bude pogodan za dalji razvoj…S obzirom na to da je Crna Gora zemlja koja izlazi na more, jedrenju bi trebalo posvetiti više pažnje i podrške. Imamo zemlje koje ne izlaze na more, a tom sportu posvećuju mnogo više pažnje i žele da svojoj omladini pruže taj način rekreacije sporta i stila života.”- kazao je Petričević.

Inicijativa je upućena Ministarstvu ekologije, prostornog planirana i urbanizma, a jedriličari očekuju i razumijevanje lokalnih samouprava.

2 Komentari

  1. Novljani su narod osjetljiv na promaju. Ako imaju jedrilicu, onda je voze uglavnom po bonaci vanbrodskim motorom. Dune li malo jači vjetar odmah pritežu konopce ili proglašavaju kraj sezone i vade plovilo na suvo.

    2
    5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code