Početna Eco Bokeljski maslinari najbolji berači maslina na svijetu

Bokeljski maslinari najbolji berači maslina na svijetu

3

Članovi Maslinarskog društva Boka, predstavnici Crne Gore, njih četvoro – Ivan Mirković, Marina Benaković, te Željka i Boško Mizdrak, osvojili su ubjedljivo I mjesto na III Svjetskom prvenstvu u berbi maslina, na Braču u Hrvatskoj.

Kako informišu iz društva, u konkurenciji 13 zemalja učesnica iz cijelog svijeta, članovi MD Boka pokazali su najviše znanja i spretnosti u nekoliko disciplina. Za 45 minuta, ubrali su 77,6 kg ploda masline, što je za 20 kg više od drugoplasirane ekipe iz Bosne i Hercegovine.

Po propozicijama, na takmičenju su učestvovale četvoročlane ekipe maslinara iz svih zemalja svijeta koje su se ranije prijavile.

“Pod pokroviteljstvom TO Postira i Općine Brač, a uz veliko zalaganje organizatorske ekipe koju predvodi Ivana Jelinčić, takmičenje je treći put uspješno organizovano, a učesnici i posjetioci ponijeli su najljepše utiske. Osim takmičarskog, cilj je i promocija turističke ponude ove sredine. Očekivanja, naročito naša, jer nijednog trenutka nijesmo sumnjali u pobjedu, su ispunjena a zaslužni za to su naši članovi”, poručili su iz MD Boka.

3 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code