Početna Oko nas Tivat “Bokeška maslina“ večeras u Tivtu

“Bokeška maslina“ večeras u Tivtu

0

Manifestacija posvećena domaćim proizvodima,”Bokeška maslina” , četvrta ovog ljeta, biće večeras priređena od 18 h na gradskoj rivi Pine u Tivtu.

U organizaciji Maslinarskog društva “Boka”, a pod pokroviteljstvom TO Tivat, događaj će okupiti 20 izlagača, ljubitelje maslina, maslinovog ulja i proizvoda na bazi masline.

– Imali smo zahtjeva za veći broj izlagačkih mjesta, međutim, pošto imamo ograničen prostor i uslov, biramo one koji su već dokazani kvalitetom svog proizvoda. Biće tu naši članovi iz Boke, gosti iz Bara, Ulcinja i Danilovgrada, najavljuje predsjednica Maslinarskog društva “Boka” Vesna Đukić.

Na Pinama će se naći maslinovo ulje, tučena maslina, maslina konzervirana na više načina, kolači sa maslinovim uljem, proizvodi za degustaciju, pčelarski proizvodi, kao i vino i nadaleko poznati luštički pršut.

– Opština Tivat ima najviše sluha za ovakve manifestacije, prepoznala je naše fešte kao mogućnost da se promovišu lokalni proizvođači, naši običaji, mediteranska kultura ishrane, ali isto tako da se obogati turistička ponuda grada – ističe Đukić.

U zabavnom dijelu programa od 21 sat nastupiće klapa „Škuribanda“.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code