Početna Politika Bokeški forum Herceg Novi, Lazar Doklestić: Novska pijaca za domaće proizvode

Bokeški forum Herceg Novi, Lazar Doklestić: Novska pijaca za domaće proizvode

20

Koja je jedina sličnost između Novoga i Frankfurta? U cijenama na zelenoj pijaci. Samo što Herceg Novi nije u Njemačkoj, pita i odgovara u saopštenju Lazar Doklestić iz Bokeškog foruma Herceg Novi.

– Asortiman i kvalitet su slabi. A Novi ima mnogo potencijala i tradicije u proizvodnji i pripremi hrane. Od mojdeškoga sira do luštičkoga pršuta koji su vrhunski i jedinstveni proizvodi. A tu je i novsko-bokeška kužina. Čuveni gulozeci naših baba – ističe Doklestić.

Kako dodaje, lokalna vlast treba da podstiče poljoprivredu i proizvodnju hrane.

– Postoji više načina. Pare se ionako troše kako ne treba. Uz malu pomoć, hranili bi se kvalitetnije. To bi uticalo i na turističku ponudu. Da na novskoj pijaci možemo kupiti od proizvođača, a ne od nakupaca. Da cijene budu pristojne.

Za tako nešto Herceg Novi ima Bogom danu klimu, odličnu zemlju i leži na izvorima.

Istina je da je novska pijaca nedavno renovirana, ali se suština nije promijenila. Nećemo Frankfurt, hoćemo naše! – poručuje Doklestić iz Bokeškog foruma Herceg Novi.

20 Komentari

 1. U šta ste se pretvorili Novljani?! Jad i čemer, jal i zavist, tiha i duboka tuga… Nije za vas ovaj lijepi grad, neko vam mora reći. Stidite se, ako zrno obraza imate!

  7
  3
 2. Domaći, hand made proizvodi su atraktivna ideja i u modernim, razvijenim društvima.Možda ovdje nije najsrećnije prezentovana, ali je treba prepoznati i podržati.

  10
 3. Dje je inžinjer hortikulture gradu koji je poznat kao grad zelenila. Dje je kulturni centar gradu koji sebe naziva geadom umjetnika. Jesmo li samo četničko leglo? (ne mislim da bi bolje bilo ni da smo komitsko)

  14
  6
 4. idite u neku stpsku partiju ,zašto zamajavate narod , jer vam je srpstvo profesija i zivotni moto, svi se mi ovdje znamo , ostavite se Bokelja

  25
  8
 5. Cini mi se da su ti domaci proizvodi bili iz Konavala,dok nase dobre komsije nismo 91 oducili na jako lijep nacin,da ne dolaze u Novi.Lazo se ne sjeca?

  31
  7
 6. KO CE ZA VAS GLASAT NECETE UZET NI JEDAN MANDAT, NECE NI VASI DOMA GLASAT ZA VAS,TOTALNO SMJESNA STRANKA BEZ PERSPEKTIVNOG CLANA, BIVSI DPS GLASACI

  28
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code