Početna Društvo Bolja saradnja Regionalnog vodovoda i Ulcinja

Bolja saradnja Regionalnog vodovoda i Ulcinja

0

Novi ugovor o snabdijevanju Opštine Ulcinj vodom iz Regionalnog vodovoda tokom cijele godine potpisali su juče predsjednik Opštine Ulcinj, Lloro Nreki, direktor JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, Goran Jevrić, i direktor JP Vodovod i kanalizacija Ulcinj, Faud Hadžibeti.

Time će ulcinjski vodovod dobiti, uz veću stabilnost u vodosnabdijevanju – posebno u višim zonama, vodu po 50 % nižoj cijeni, saopšteno je iz Regionalnog vodovoda.

Prema riječima predsjednika Opštine Ulcinj, Lora Nrekića potpisivanjem ugovora sa Regionalnim vodovodom već je započeto sa pripremama za turističku sezonu 2019. godine.

– Osnov postizanja uspješnih rezultata upravo je obezbijeđenje kontinuiranog vodosnabdijevanja visoko kvalitetnom vodom za piće. Pored toga, isporuka vode biće po 50 % nižoj cijeni. Takođe, želim da istaknem da će Opština i Vodovod Ulcinj, uz podršku Regionalnog vodovoda, pristupiti iznalaženju održivog rješenja za probleme vodosnabdijevanja na teritoriji Opštine Ulcinj –  ističe Nrekić.

Vlada Crne Gore je realizacijom Regionalnog vodovoda riješila višedecenijske probleme nestašice vode u Ulcinju i drugim opštinama na primorju. Od 2010. godine više ne postoje opravdani razlozi za nestašicu vode na Crnogorskom primorju, istakao je direktor Goran Jevrić.

– Prioritet svih nas treba da bude usmjeren ka kvalitetu vode koju isporučujemo građanima. Voda sa Boljih sestara je kvaliteta A1. Drago mi je da smo otvorili pitanje jačanja saradnje i Regionalni vodovod je iskazao  izuzetnu spremnost da pomogne vodovodu Ulcinj kako bi se uspostavilo urednije vodosnabdijevanje na teritoriji Opštine Ulcinj – navodi on.

Direktor JP „Vodovod i kanalizacija“ Ulcinj Faud Hadžibeti smatra da će zahvaljujući ugovoru na 12 mjeseci, vodovod Ulcinj uštedjeti značajna sredstva, ali što je još važnije dobiti osigurati uredno vodosnabdijevanje tokom cijele godine, posebno u višim zonama.

– Važno razumjeti potrebu Regionalnog vodovoda da njihov sistem funkcioniše tokom cijele godine, jer se samo tako može sačuvati taj veoma kompleksan tehničko-tehnološki sistem. Dogovorili smo se sa Regionalnim vodovodom da ćemo zajednički riješiti probleme koje imamo u Ulcinju i ja se na tome zahvaljujem – zaključio je Hadžibeti.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code