Početna Oko nas Tivat Bolje vodosnabdijevanje u Tivtu u saradnji sa EBRD i Regionalnim vodovodom

Bolje vodosnabdijevanje u Tivtu u saradnji sa EBRD i Regionalnim vodovodom

0

Opština Tivat će u saradnji sa Regionalnim vodovodom i EBRD do 2024. godine obezbijediti vodosnabdijevanje i kanalizacionu mrežu i za sva ruralna područja na svojoj teritoriji, o čemu se već sprovode konkretne aktivnosti sa ove dvije organizacije, saopštio je predsjednik opštine Tivat dr Siniša Kusovac na skupu koji je u Tivtu organizovan povodom posjete austrijskih privrednika iz oblasti vodoprivrede.

Foto: Pixabay

Tivat raspolaže vodovodnom mrežom koja pokriva značajan dio teritorije opštine i ima ažuriranu evidenciju priključaka:

„Naši planovi su nastavak izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema. Stoga je od izuzetnog značaja aktivnost vodoprivreda naših zemalja, Crne Gore i Austrije, i predlozi vaših kompanija koje donose nove tehnologije za preradu otpadnih voda, tretiranje pitke vode i vodosnabdijevanje. Tivat mora da, poštujući principe održivosti, iskorisiti bogate prirodne resurse kojima raspolaže stavljajući ih u funkciju realizovanja razvojnih projekata u cilju bržeg ekonomskog razvoja opštine i cijele države“, dodao je predsjednik tivatske Opštine.

U dvodnevnoj posjeti Podgorici i Tivtu boravi delegacija austrijskih privrednika iz oblasti vodoprivrede. Za predstavnike austrijskih kompanija koje pružaju širok dijapazon tehnologija za preradu otpadnih voda, tretiranje pitke vode i vodosnabdevanje biće organizovani poslovni susreti sa lokalnim privrednicima, ustanovama i stručnjacima iz ove oblasti.

Tokom boravka u Tivtu i prezentacije austrijskih privrednika, predviđeni su individualni razgovori sa predstavnicima JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“, Vodacom-a i JP vodovoda i kanalizacija primorskih opština, saopšteno je iz lokalne uprave.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code