Bolji uslovi rada za Rome sakupljače sekundarnih sirovina

Bolji uslovi rada za Rome sakupljače sekundarnih sirovina

2
Podijeli

U Herceg Novom je završena obuka za rukovanje pres mašinom namjenjenoj baliranju sekundarnih sirovina za grupu sakupljača sekundarnih sirovina. Obuka je dio projekta „Waste no chance – Unapređenje zapošljivosti i radnih prava Roma sakupljača sekundarnih sirovina“.

Obuku je sprovela predstavnica doo “Dimenzija“, Snežana Zurovac, iz Aleksinca, preduzeća koje je kroz prethodno realizovanu tendersku proceduru odabrano za dostavljača opreme.

Picerija i restoran

– Ciljevi projekta su inkluzija, bolji uslovi rada i poboljšanje radnih prava i produktivnosti Roma sakupljača sekundarnih sirovina kroz izgradnju kapaciteta i umrežavanje – saopšteno je iz NVO Mladi Romi.

U prethodnim mjesecima, organizacija je kroz projekat obezbijedila profesionalne mašine za presovanje papira i PET ambalaže (4 prese i 4 profesionalne vage ) koje će koristiti sakupljači sekundarnih sirovina u četiri opštine. NVO Mladi Romi je omogućila za 18 kandidata iz ove četiri opštine mogućnost sticanja dodatnih znanja iz oblasti udruživanja i sindikalnog djelovanja, zaštite na radu, finansijskog poslovanja i preduzetništva, kroz četiri specijalno dizajnirane obuke.

Jedan od postignutih ciljeva projekta je registrovanje Strukovnog sindikata sakupljača sekundarnih sirovina, što korisnicima daje širok prostor za dalje formalno djelovanje i izgradnju partnerstava na lokalnom i nacionalnom nivou.

Projekat “Waste no chance!” je podržan sredstvima Evropske Unije kroz grant šemu Razvoj ljudskih resursa za 2012-2013. Ugovor o sprovođenju je potpisan sa Ministarstvom finansija – Direktoratom za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći. Institucija zadužena za praćenje sprovođenja ovog projekta i cijele grant šeme je Ministarstvo rada i socijalnog staranja.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code