Početna Društvo Bolnica Meljine dobila drugi respirator i sanitetsko vozilo, nedostaje kadar, troje zaposlenih...

Bolnica Meljine dobila drugi respirator i sanitetsko vozilo, nedostaje kadar, troje zaposlenih pozitivni

17

Iz Kliničkog centra Crne Gore Opštoj bolnici Meljine je dostavljen i drugi respirator iz KCCG po ranijem dogovoru prilikom posjete predstavnika centra ovoj ustanovi. Pored toga u Bolnici su imali hitnu potrebu za nabavkom još jednog sanitetskog vozila, ističe izvršna direktora dr Olivera Elez:

– Uspjeli smo obezbijediti jedno vozilo, naravno, polovno, ali svojim karakteristikama i opremom u potpunosti zadovoljava transport i rizičnih pacijenata. Sredstva za nabavku ovog vozila su značajan finansijski izdatak za Bolnicu Meljine, te smo se obratili sugrađanima za donaciju. Odziv naših građana i institucija je bio zaista dobar. Već imamo značajan dio sredstava. Ovim putem se zahvaljujemo onima koji su nam izašli u susret. Imamo uplate firmi : Škorpion, Krušo, Blue line, Role inžinjering, Katunjanin i porodica Vavić i Krivokapić. Nadamo se da ćemo prikupi i ostatak sredstava jer imamo potvrde za uplate Opštine Herceg Novi, Vodovoda, Elektroprivrede , a nadmo se i još nekih firmi- naglašava dr Elez.

Ekonomska siutacija u Crnoj Gori je komlikovana te su ove donacije time značajnije i pokazuju odgovornost i solidarnost naših sugrađana, dodaje ona.

U toku prethodne sedmice u Bolnici je pegledano 187 pacijenata od kojih je 25 zadržano na bolničkom liječenju. Bilo je 7 porođaja, jedan carski rez i 8 operacija.

U COVID ambulanti je pregledano 15 pacijenata, od kojih su dva pacijenta transportovana u OB Kotor, a jedan pacijent je preminuo u toku transporta, saopštava dr Elez.

-Za sada OB Meljine funkcioniše nesmetano, među zaposlenma su dva medicinska radnika i jedan nemedicinski pozitivni na SARS-COV2, ali se svi nalaze na kućnom liječenju. Raspored smjena je prilagođen novim mjerama odnosno ograničenju kretanja nakon 19 h. OB Meljine dobar dio svog kadra popunjava sa konsultantima, te je pitanje koliko je to moguće i dalje održavati u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije i nedostatka zdravstvenog kadra u CG i čitavoj regiji- upozorava dr Elez.

17 Komentari

 1. 2 respiratora !?! pa vise ima pleme u Africi – sramota za grad – -Bolnica se raspada -o saniteckim kolima da ne pricamo – – ali bitno da nam vodje Srbuju i litijaju …gdje su sad da se oglase dok im sugradjani umiru, dok bolnica moli i skuplja sredstva da kupe opremu dok se ovi setaju i pituju na racun grada.Sramota …Nadam se da se nece zaboravit na sledecim izborima kako su podrzavali grad u najtezim trenucima i sta su im bili prioriteti.

  34
  22
 2. Sapuna ima,ali i zarazenih nastavnika i djece. Kako da smanjimo broj penzionera i ispuni se plan Gejcov ako zatvorimo skole i sprijecimo unucad da prenesu babi i djedu!? Ili je ovo mozda teorija zavjere? Saznacemo uskoro…

  15
  6
 3. Nemamo kadra.Pa prije dvije godine na radio Jadran članak o Novljaninu studentu Medicine u Beogradu sa prosekom 9.74 .Kadra ima samo se treba potruditi i okupiti naše kadrove.

  29
  2
 4. DIZITE PENZIONERE EX RADNIKE BOLNICE KOJI CE SIGURNO POMOCI U OVOJ SITUACIJI ,PLATITE LJUDE .GDJE SU CAREVIC ,CELEBIC,CEDO POPOVIC,ACO DJUKANOVIC ,KOLAREVIC,BOKAN ,RAKCEVIC,GVOZDENOVIC,BUJKOVIC,MAGUDI,SAMARDZICI,BRKOVIC ,BAROVIC,ARSIC I OSTALI DA POMOGNU OVOME OPLJACKANOM NARODU NA CIJOJ SU MUCI NAPRAVILI IMPERIJE I BOGASTVO ALI I NJIMA CE BITI 2X1 DOVOLJNO.GDJE JE SPC I CUVENI DAKA DAVIDOC (NARODNI POKRET) UGLEDAJTE SE NA NOVAKA DJOKOVICA TO JE PATRIOTA I RODOLJUB SVIMA POMAZE I PRIJATELJU I NEPRIJATELJU A SVE STEKAO POSTENO .

  79
  9
  • Novak Đolović je mudar čovjek pa drži milione na Zapadu a u Srbiji samo sitniš. Da je nabrojana gospoda mislila u životu kao ti ne bi ni bili postali multimilioneri.

   13
   8
  • UGLEDAJTE SE NA NOVAKA DJOKOVICA TO JE PATRIOTA I RODOLJUB SVIMA POMAZE I PRIJATELJU I NEPRIJATELJU ….
   Jesi li ti mozda bubnjar po profesiji?

   13
   9
  • Ostavi se ti Bata Carevica !Covjek koji citav svoj radni zivotni vijek sa svojom braćom radi sa kamionima posteno…Prije 30 godina sjecam se kada je imao jedan kamion i jedan bager…Ne mozea Carevica u isti kos stavljst dje Djukanovic

   10
   17
 5. Ima nasa skola je puna sapuna i tecnih dezifekcionih sredstava,svaka učionica i holovi,a sto se tice zatvaranja skola ,mišljenja su podjeljena.Dosta roditelja mole da se skola ne zatvara.Lično mislim da bi ttebalo i pored sve čistoce i dezifekcije

  31
  12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code