Početna Društvo Bolnica Meljine, ipak, nije prepuštena sama sebi

Bolnica Meljine, ipak, nije prepuštena sama sebi

8

U Opštoj bolnici Meljine malo „lakše dišu“ četvrti dan nakon što im je orkanski vjetar nanio veliku štetu na krovu, odjeljenjima i tehničkom dijelu, kao i starom stogodišnjem parku. Obišli su ih juče predstavnici Atlas grupe i Opštine, a još u subotu u popodnevnim satima, kako nezvanično saznajemo, u ustanovi su bili i predstavnici Ministarstva zdravlja.

U Bolnici Meljine su uz redovan rad, vanredno zalaganje osoblja i hercegnovskih komunlanih službi, koliko toliko osposobili objekte za pružanje zdravstvenih usluga. Ustanovu je obišla četvoročlana komisija Atlas grupe, koja je vlasnik Bolnice, kao i savjetnica predsjednika Opštine Herceg Novi, dr Tamara Vujović. Oni su, kako nam kaže izvršna direktorka, dr Olivera Elez, napravili zajednički plan ko će šta da preuzme u saniranju posljedica nevremena:

– Sinoć su nastavljena neka urgentna zastakljenja, sa kojima je Opština počela još od nedjelje i snosiće troškove. Predsvtanici Atlas grupe će uraditi analizu svih oštećenja i najurgentnije raditi krov na internom odjeljenju , ambulanti i rentgen kabinetu. Izabraće firmu koja će to obavljati – ističe dr Eleze.

Danas će biti ospobljena ambulanta,ali na drugom mjestu, a ako budu uspostvaljeni kompjuteri s programima  počeće već sjutra s radom.

Kako Radio Jadran saznaje u Ministarstvu zdravlja, njihovi predstavnici bili su još u subotu, istog dana nakon što je pijavica porušila dijelove bolničkog kompleksa. Detaljno su prošli kroz sve objekte i okolinu i podnijeli su izvještaj Vladi.

Inače, u Bolnici je sve više posla. Zavod za rehabilitaciju je pun, sa grupama od 60 sindikalaca, pacijentima za baro komoru i penzionerima, oko 100 kreveta je zauzeto. Na internom odjeljenju je 26 pacijenata. Konsolidovano je i odjeljenje hirurgije, nakon odlaska troje hirurga posljednjih mjeseci.

U stalnom sastavu su dvojica vrsnih hirurga, prof. Mile Ignjatović sa beogradskog VMA, inače, subspecijalista za štitnu žljezdu, kao i prim. dr Danilo Milišić iz Trebinja. Medicinskom timu na hirurgiji priključio se i dobar tehničar. Za sada je jedan anastezolog, ali kako kaže dr Elez, u toku su pregovori za angažman još dva stručnjaka. U prodolište povremeno dolazi na ispomoć doktorka sa Cetinja, uz načelnika dr Sloba Bulatovića.

Kolektiv od 150 radnika, ne računajući redovne konuslatante, uprkos velikih finansijskim nevolja, posvećeno i odgovorno ulazi u još jedno vrelo ljeto, kada se na području Novog  gotovo udvostruči broj stanovnika. Na žalost, i dalje nema vijesti od vlasnika Atlas grupe i resornih Ministarstava o rješenju za status Bolnice, raskid ili nastavak privatizacionog ugovora.

8 Komentari

 1. Sve pohvale za zaposlene, uprkos nevoljama koje je ih prate godinama, oni su bili i ostali ljudi, a to mogu samo oni. Bolnicu Meljine bi trebali cuvati kao zenuca oka, jer je to CRNOGORSKI VMA. Sa platama redovnim ne moze se zivjeti, a kamo li sa toliko kasnjena, Zato mi kao gradjani ove drzave apelujemo na MINISTRA, PREDSJEDNIKA i ostale da se malo pozabave ovim pitanjem, koje je od velikog znacaja za nasu drzavu.

 2. Osoblje ove bolnice je izuzetno ljubazno i strucno. Ne razumem otkud im tolika motivisanost da toliko predano rade uprkos tome sto ne primaju plate.
  Kolektiv preostalih u bolnici Meljine je stvarno za svaku pohvalu!

  13
  2
 3. Cute,trpe,nasmijani,predani poslu,savjestni i strucni.Sve pohvale za kolektiv ginekologije i akuserstva.Zajednickim silama pomognimo da ta bolnica opstane i da ljudi u njoj budu zadovoljni kako pacijenti tako i zaposleni!

  19
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code