Početna Društvo Bolnica Meljine nije u stečaju

Bolnica Meljine nije u stečaju

17

Vijest da je Privredni sud Crne Gore uveo stečaj u kompaniju Meljine kompleks, biznismena Duška Kneževića, zbog nemogućnosti izmirivanja obaveza prema povjeriocima i dugogodišnje blokade računa na iznos od 349.517 eura, zbunila je hercegnovsku javnost. Jer, nije Bolnica Meljine u stečaju od 9. avgusta i rješenja Privrednog suda, već kompleks Meljine, saznaje Radio Jadran.

Cijelu situaciju bi mogao da razjasni stečajni upravnik Saša Zejak koji od jutros u Bolnici Meljine razgovora sa menadžmentom. Međutim, ni pored brojnih pokušaja nijesmo do objavljivanja ovog teksta, mogli da dobijemo ničiju izjavu, ni njegovu, ni direktorke dr Olivere Elez, niti predsjednice Sindikata, Slavice Drobnjak.

Picerija i restoran

U kratkoj prepisci dr Elez nam je samo odgovorila da ne može davati izjave, te da “u Bolnici nije stečaj i sve ostaje isto”.

S druge strane, Radio Jadran saznaje i po neki detalj. Za Bolnicu Meljine biće otvoren novi račun, kako bi je od 1. septembra preuzeo Fond zdravstva. Tako će osoblje imati redovne plate i uplatu doprinosa. Do tada će biti isplaćene i 4 zaostale plate radnicima Bolnice.

U stečaju će biti kompanija Kompleks Meljine, koju čini Atlas banka, Bolnica iz Kraljeva, još neke firme, a teritorijalno Vila “Lovćenka”, hirurgija i Baro komora…

Saznajemo iz listova nepokretnosti da je javni izvršitelj Marko Đaković do sada upisao desetak izvršenja u Upravi za nekretnine za dugove Atlas grupe i Invest banke iz Podgorice, kao hipotekarnih povjerilaca, za dugovanja koja Bolnica Meljine ima prema njima. Riječ je o velikim iznosima od 200 hiljada eura pa naviše.

U svakom slučaju, jasno je da država nastoji da nađe zakonski valjan način za spas Bolnice Meljine, te da je uključi u sistem javnog zdravstva, što je i bio jedinstven zahtjev Sindikata, menadžmenta, ranijeg i aktulenog saziva SO Herceg Novi, kao i zahtjev građana Herceg Novog sa protesta.

Bilo bi dobro, da se zvanično što prije oglase iz resornog Ministarstva i Fonda, odnosno menadžmenta Bolnice i stečajne uprave Kompleksa Meljine, kako ne bi bilo bespotrebnih spekulacija i nagađanja.

17 Komentari

 1. Skupština opštine Herceg Novi bi trebala donijeti odluku da pošalje izaslanika na bečki dvor da traži da nam se vrati Austrougarska da nas spasi od ove pošasti!
  Da li ono bi Zejak inspektor za zaštitu i uređenje životne sredine????

 2. Da vam prevedem – sve je ovo opasno folirane i zato Elezica cuti mudro i ne pojavljuje se i ne odgovara. Kaobajagi potpisala n astetu Atlasa i kaobajagi oni ocajni zbog toga.
  Dalji scenario vam je sledeci —-

  radnici ce se isplatiti iz stecajne mase – nece. jer stecajen mase nema. onda ce se nekretnine firme u stecaju prodati nekom Knezevicevom kumu za smijesne pare i on se vraca u punoj snazi ali ovoga puta ne mora da se bakce sa bolnicom i novljanima.

  eleska bila hrabra – nije. hrabrica nasa je mudro cutala dok se ne pojavi knezevicev kum. a prelazak u stecaj ce samo odloziti rjesenje problema.

  bolnica ce ici u sistem javnog zdravstva – nece. radnici nece biti nikada namireni jer su nebitni. ako nisu zaposlenici ove firme u stecaju tek onda se niko nece baviti njima. dr elez ce, sa druge strane biti namirena.

  ovaj kao nezavisni dio bolnice koji nije u stecaju ostaje u statusu u kom je i bio, radnici bez plata, radice iz humanih razloga. odnos sa fondom ce ostati upitan, a sam objekat bolnice koji ostaje u bolnici meljine doo ce biti jadna bijedna urusena zgrada.

  Radio jadran molim da ne uzima informacije od gradjana jer nije ozbiljno.

  19
  7
 3. Cijela drzava je u stecaju jos od 1991 godine ali ovaj narod tako zeli i hoce. Pa vidite li dobri ljudi kako zive razvijene zemlje Evrope? Imate li internet, televiziju? Vidite li sta su napravili od raja na zemlji zvanog Crna Gora? Mi smo danas da smo se osamostalili kad i ostali mogli biti jaci od Slovenije, naravno ne sa ovom vlascu. Dje smo danas? Svaku su firmu ugasili a nista ne otvorise. Sreca pa su oni komunisti kad se sve sabere sve za narod radili inace bi svi pokrepali pored ovih. Jos njihovo nijesu u stanju da destregaju. I na kraju, nema srece bez proizvodnje i industrije, ne mozemo svi nosit gvantjere i mjenjat lencule 3 mjeseca godisnje.

  23
 4. Teritorijalno zgrade koje su pod stecaj mogu na dobos i to je vjerovatno plan. Blizu su u atraktivnom parku,brzo ce postati nezavisna cjelina. Momza ipak ostali dio ostane kao kompleks bolnice ali gdje hirurgiju koja je povezana sa porodilistem…..

  3
  2
 5. U stečaju je Doo Meljine kompleks.
  Izvršni direktor je Olivera Elez.
  Stečaj je pokrenut po predlogu stečajnog dužnika, koji je potpisala ona.
  Stečaj je otvoren 9.8. 2018.
  Broj predmeta 362/18 Privredni sud Podgorica
  Stečajni upravnik je Saša Zejak.
  Ovo su cinjenice, a komentari su slobodni

  7
  2
 6. Vidid da novljani nisu upuceni …Meljine kompleks doo je jedno pravno lice a Pzu Opsta Bolnica Meljine drugo pravno lice. Sve usluge se vode preko bolnice ciji je osnivac Meljine kompleks doo koji ide u stecaj..kratko pojasnjenje

  6
  2
 7. Bolnica je u stecaju sta god neko pisao ili rekao, ovo je informacija iz prve ruke posto se stecajni postupak pise vec danima u Podgorickom Privrednom Sudu.
  Stvarno mi je zao Bolnice i svih zaposlenih ali kad se okrenemo i pogledamo sve dosadasnje privatizacije i prodaje koje je Drzava (DPS ili ti ga Milo) napravila nisu …. valjale (osim njima koji su medjusobno djelili i pare uzimali) nevidim razloga da mislim da ovo mrcvarenje koje se dogadja sa Bolnicom moze biti drugacije.

  10
  9
 8. hahaha, pa ispada da je hirurgija i odeljenje barokomore u stečaju, a inretno nije je l? a ginekologija i porodilište? e komedija ili od države ili od tekssta…

  8
  3
 9. Ha ha ne zna se ni ko pije ni ko plaća. Kompanija u stečaju a njen dio nije no će mu otvoriti, valjda su, drugi račun. Sprdnja…Bolnica je privatno vlasništvo isto kao kompanija a nije 45.a da se nacionalizuje. Niko naravno ove nebuloze i mutne radnje ne može da sakrije i teško je sastaviti suvislu izjavu. Mediji se žaleći i sada lutaju. Ne bi da se zamjere pa ni suvisle komentare ne puštaju.

  7
  2
 10. To sam jutros i komentarisao,ali nasem narodu morate crtat da bi shvatili…Novljani,nek vam je srecna Opsta bolnica u sistemu javnog zdravstva i da je sto manje posjecujete…

  55
  2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code