Početna Društvo Bolnica Meljine u režimu rada kao prije epidemije, sve usluge dostupne građanima...

Bolnica Meljine u režimu rada kao prije epidemije, sve usluge dostupne građanima Herceg Novog

0

Iz OB Meljine obavještavaju građane Herceg Novog , da će bolnica po odluci Kriznog medicinskog štaba do 1.juna  prilagoditi u potpunosti način rada kao prije proglašenja epidemije, naravno, uz preporučene mjere lične zaštite i socijalne distance.

– U narednom periodu će se moći obavljati svi ambulantni pregledi i kontrole. Pregledi će se zakazivati na broj recepcije bolnice 031/640988, Pacijenti mogu iz hirurške grupe zakazati preglede hirurga, ORL i ortopeda. Redovna previjanja u hirurškom odjeljenju su od 09 do 13 h- mabode iz OB Meljine.

Iz internističke grupe mogu se zakazati  ambulannti pregledi i dijagnsotičke procedure endokrinologa, nefrologa i kardiologa.

Dermatolog počinje sa radom od  15.maja. Dostupni su i pregledi psihijatra.

Bolnička laboratorija, kao i mokrobiologija ponovo prima sve ambulantne pacijente, bez obzira na stepen hitnosti.

Porodilište je nesmetano funkcionisalo i tokom epidemije i imalo je značajan broj porođaja.

-Dostupan je i broj za pacijente kojima treba konsultacija ljekara, a nisu u mogućnosti, ili zbog svog zdravstvenog stanja za sada ne žele da dolaze u bolnicu,  a treba im ljekarski savjet. Broj je dostupan do 17 h radnim danima ( 031 640 883) , a ako pacijenti pozovu do 12 h , neko od ljekara će ih  pozvati istog dana i odgovorti na njihova pitanja- napominju iz OB Meljine.

Oni dodaju da će se tokom ambulanntog rada poštovati sve preporučene mjere lične zaštite, kako osoblja, tako i pacijenata. Pregledi će se zakazivati u dovoljnom vremenskom razmaku da se izbjegnu gužve u čekaonicama.

-Nadamo se da će se  povoljna epidemiološka situacija održati,  te da će se i od 01.juna nastaviti uobičajen rad u našoj bolnici. Tokom epidemije bolnica je funkcionisala bez većih problema i zbrinjavala  uglavnom hitne slučajeve po uputu ljekara HP i izabranih doktora DZ , a nadamo se da će u nastavku raditi punim kapacitetom .  Svi zaposleni su na radnim mjestima.  Za sada smo dobro snadbjeveni sanitetskim materijalom i lijekovima- saopštavaju iz ove zdravstvene ustanove.

Sve usluge OB Meljine su dostupne građanima Herceg Novog.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code