Bolnica nastavlja s radom nesmetano, Privredni sud odlučuje o ponovnom stečaju

Bolnica nastavlja s radom nesmetano, Privredni sud odlučuje o ponovnom stečaju

1
Podijeli

Odluka Apelacionog suda o ukidanju stečaja u Meljine kompleksu, koju je Privredni sud donio 9. avgusta, neće imati negativne posljedice po poslovanje Bolnice Meljine, koja nesmetano nastavlja sa radom.

Do 14. novembra, za kada je predsjednik Privrednog suda Blažo Jovanić zakazao ročište o ponovnom uvođenju stečaja, privremeni stečajni upravnik Meljine kompleksa Saša Zejak trebalo bi da sačini izvještaj o stečajnim razlozima i nastavi upravljanje Meljine kompleksom.

Picerija i restoran

Stečajni upravnik Saša Zejak podnio je odgovor na žalbu Meljine kompleksa Apelacionom sudu zbog uvođenja stečaja, međutim, Apelacioni sud je to odbio.

Sa druge strane, ukoliko Privredni sud ponovo otvori stečajni postupak u Meljine kompleksu, Odbor povjerilaca moraće ponovo da se sastaje kako bi se utvrdili broj povjerilaca i potraživanja. Dosadašnja tri ročišta u Privrednom sudu za utvrđivanje potraživanja povjerilaca su odložena, kao i četvrto koje je bilo zakazano za sjutra u 9 h.

Inače u vlasništvu Bolnice je 1/3 zemljišnog kompleksa, na ulazu od Upravne zgrade, zgrada bolnice  i sva pokretna imovina, dok 2/3 kompleksa – zemljište do Vile Lovćenka pripada Meljine kompleksu. Cjelokupna kvadratura bivše Vojne bolnice 2011. godine je podijeljena, pa je 2/3 pripalo Meljine kompleksu d.o.o, a jedna trećina PZU Opštoj Bolnici Meljine.

U bolnici je trenutno angažovano oko 150 radnika.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code