Početna Društvo Bolovanja do 30. aprila, sve online, osim ličnih zahtejva za zdravstvene knjižice...

Bolovanja do 30. aprila, sve online, osim ličnih zahtejva za zdravstvene knjižice novorođenčadi i nekih lijekova

0

Fond za zdravstveno osiguranje zbog novonastale epidemiloške situacije i naredbi Nacionalnog koordinacionog tijela od danas svima koji imaju otvoreno bolovanje preko prvostepenih komisija Fonda, po autimatizmu produžava bolovanje do 30 – og aprila ove godine. Zahtjev podnose izabranom doktoru, kazao je director Fonda, Sead Čirgić.

Takođe, osiguranici koji imaju odobreno bolovanje izabranog ljekara, potrebno je , ako žele da produže bolovanje, da upute zahtjev izabranom ljekaru kako bi bolovanje bilo produženo do 30. aprila.

Preko Portala eZdravlje u okviru usluge Naručivanje od danas je dostupan još jedan servis koji nosi naziv eBolovanje.

-To je privremeni servis koji će naši osiguranici moći da koriste radi podnošenja zahtjeva za produžavanje bolovanja. Napominjem da prilikom korištenja servisa istovremeno neće biti u mogućnosti da se koristi servis ( Terapija, Doznaka ) u toku jednog dana moguće je koristiti samo jedan servis u okviru servisa eNaručivanje- objasnio je Čirgić.

Nakon naručene usluge osiguranici će putem SMS dobijati informaciju kada je njihov zahtjev za bolovanje realizovan.

Osim korištenja Portala eZdravlje kod zahtjeva za produženje bolovanja osiguranici zahtjeve mogu uputiti lično, kod izabranog ljekara, ali odlaskom koji u ovom momentu nije preporučljiv.

Fond od danas neće primati zahtjeve po osnovu ostvarivanja prava obaveznog zdravstvenog osiguranja koji se odnose na sve vrste refundacija troškova, kao i potvrde koje su dobijali od Fonda ( potvrda za nabavku pomagala ).

– Ove su mjere bile neophodne kako bi smanjili pristup naših osiguranika, prije svega ljekarima, jer u ovom momentu oni su nam najpotrebniji. Ove mjere će biti na snazi do 30 – og aprila, a o eventualnim izmjenama o režimu rada i primanju zahtjeva blagovremeno ćemo obavještavati naše osiguranike”, dodao je Čirgić

Jedini zahtjevi koje osiguranici Fonda mogu predavati na područnim jedinicima su zahtjevi za zdravstvene knjižice za novorođenčad, kao i zahtjevi za odobrenje ljekova za one ljekove koje odobrava Komisija Fonda.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code