BONIĆ: „ČISTOĆA“ ČISTI, ALI PREVIŠE JE SMEĆA

BONIĆ: „ČISTOĆA“ ČISTI, ALI PREVIŠE JE SMEĆA

145
0
Podijeli

cistoca hn kamionU hercegnovskoj opštini u prosjeku se dnevno, u toku ljetnje sezone deponuje 67,9 tona otpada što je u odnosu na 35 tona u zimskim uslovima znatno i očekivano povećanje – navode iz JP „Čistoća”. Time demantuju, kako kažu neke informacije koje se pojavlju u medijima o stanju javnih površina i slabom odovozu smeća.
– Prikupljanje i odvoz otpada radi se za dvije ture i to od 04 do 11 časova kao i od 15 do 21, sa posebnim režimom za Šetaliste Pet Danica i obalu Nikole Kovačevića gdje se smeće odvozi nekada po 5 puta. Odvoz sa poluostrva Luštica obavlja se jednom dnevno u noćnim satima od 21 do 02 iza ponoći – kazao je za naš radio direktor ovog preduzeća, Borivoje Bonić. On takođe smatra da nema mjesta ni konstatacijama da je grad prljav, jer se kako kaže pranje gradskih trgova radi svaki drugi dan, kao i Šetališta i naselja na Rivijeri po već ustaljenom redosljedu sa hidrantske gradske mreže.
Bonić ističe i da su trenutno angažovani na poslovima sanacije privremenog skladišta komunalnog otpada Tisove grede, što će kako napominje biti završeno do 31. avgusta 2013. godine.
Košenje jadranske magistrale završeno je u potpunosti čitavom dionicom od Kamenara do Debelog brijega, kao i granični prelazi Debeli brijeg i Konfin.
– Sada se kosi oko osnovnih škola. Danas počinjemo sa OŠ u Bijeloj ,nastavljamo sa osnovnim i srednjim školama radi pripreme za novu školsku godinu. Uporedo i generalno čistimo škole i to besplatno – kaže Bonić.
Pored svih ovih poslova u turističkoj sezoni i sektor zoohigijene u toku jula prikupio je sa javnih površina 37 napuštenih životinja. Za manuelno čišćenje javnih površina obezbjeđen je dovoljan broj radnika, pa se i to obvalja dva puta dnevno.
Poseban režim uveden je za naselje Rose, gdje se čisti svaki drugi dan u nedjelji od 14 do 19 časova, a na području Žanjica, Mirišta, Arze, svakodnevno je angažovan jedan radnik u istim intervalima, kao i za gradska naselja.cistoca hn2

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code