Početna Sport BORIS ZLOKOVIĆ, POSLIJE PET GODINA, OPET S JADRANOM U LIGI ŠAMPIONA

BORIS ZLOKOVIĆ, POSLIJE PET GODINA, OPET S JADRANOM U LIGI ŠAMPIONA

0

Na bazenu “Jadran” na Škveru, od danas do nedjelje biće odigrane kvalifikacione utakmice za Ligu šampiona.

Prvog dana kvalifikacija, u grupi B, biće odigrane tri utakmice. Program počinje od 16.45 h utakmicom između njemačkog WASPO Hannover-a i francuskog Montpellier-a. Nakon njih, od 18.30 h igraju hrvatska HAVK Mladost i ruski Sintez Kazan. Dvostruki osvajač krune u domaćem šampionatu, hercegnovski Jadran “ukrstiće” lopte sa rumunskom CSM DIGI Oradeom, od 20.15 h.
Prvu utakmicu, nakon 5 godina “pauze”, za klub u kojem je ponikao, odigraće večeras Boris Zloković, jedan od najboljih svjetskih vaterpolista, što nam je bio i povod za kratak razgovor. Zloković kaže da je igrati za Jadran uvijek i samo dobar osjećaj, kao i da će večeras kao i do sada pružiti samo maksimum.
“Nije to nikakav novi osjećaj, kao da sam uvijek igrao. Ja sam navikao da gdje god igram dajem maksimum, ali naravno da je igra za Jadran uvijek najveće zadovoljstvo. Kad krene utakmica, ne razmišljate previše o tome koju kapicu nosite i za koji klub igrate, već je cilj da pobijedite i da date sve od sebe”.
Večerašnjeg protivnika, rumunsku Oradeu, Zloković ocjenjuje kao dosta dobar klub. Očekuje ni malo laku i neizvjesnu utakmicu do samog kraja:
“Riječ je o iskusnoj ekipi koja ima dosta reprezentativaca Ruminije i 4 igrača iz Srbije, tako da je riječ o kompletnoj ekipi koja pretenduje da uradi nešto u Ligi šampiona. Mislim da će biti veoma teško, ali se nadam da ćemo uz dobru igru u odbrani i koncentrisanu igru u napadu moći nešto da uradimo”.
Kako su nam kazali u PVK Jadranu, na bazenu je sve spremno za vaterpolo spektakle, a utakmice se neće odgađati u slučaju kiše.
“Udarni” dan biće sjutra, kada bi trebalo da bude odigrano 6 utakmica, a sve počinje već od 9 h. Jadranaši po sjutrašnjem programu imaju dvije utakmice, prvu sa ruskim Sintezom u 10:45, a drugu u 18. 30h sa njemačkim Hannoverom.
Pet prvoplasiranih ekipa B grupe, nakon 5 odigranih kola, izboriće plasman u drugu rundu kvalifikacija. Domaćin druge grupe je Marsej, a u njoj igraju Radnički iz Kragujevca, Spartak iz Volgograda, Budimpešta, Posilipo i Ligamus Tbilisi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code