Boris Zloković zbog povrede završio igračku karijeru

Boris Zloković zbog povrede završio igračku karijeru

2477
1
Podijeli

Igrač PVK Jadran Carine i proslavljeni reprezentativac Crne Gore, Boris Zloković, nakon više od godinu dana bezuspiješnog liječenja povrede desnog ramena odlučio da završi svoju igračku karijeru.

– Poslije 24 godine bavljenja vaterpolom, od kojih 17 godina kao prvotimac, odlučio sam da završim igračku karijeru. Povreda desnog ramena koju sam zadobio na utakmici prošle godine me spriječila da krunišem karijeru nastupom za svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Brazilu iduće godine. To će, uz Olimpijske igre u Atini 2004. godine, biti druga Olimpijada koju preskačem zbog povrede. Ali i to je dio sporta – navodi Zloković.

Picerija i restoran

Vaterpolo mi je pružio i omogućio puno. Da od devete godine budem dio porodice koja se zove PVK Jadran, da steknem puno prijatelja, osjetim trenutke velikih, istorijskih pobjeda, priliku da igram u najvećim evropskim klubovima, da bar na kratko obradujem naciju… Osvojene medalje i titule me motivišu da u budućnosti, koliko budem mogao, doprinesem da nove generacije realizuju ciljeve koji su mi izostali kao igraču – medalja Crne Gore na Olimpijskim igrama i Liga šampiona sa Jadranom.

Zato me i raduje dolazak Vladimira Gojkovića na mjesto selektora, jer smatram da zbog njegovog poznavanja vaterpola, iskustva sa velikih takmičenja, posvećenosti, vjeri i hrabrosti, crnogorski vaterpolo ima svijetlu budućnost. Vrijeme radi za njega.

Ovu priliku koristim da se zahvalim svim saigračima, trenerima, upravama klubova gdje sam igrao, svima koji su me pratili i podržavali. Posebno želim da se zahvalim mom matičnom klubu Jadran i njegovoj upravi, jer su mi najviše pružili još od prvih dana kada sam došao na Škver, ali najviše zahvalnosti dugujem mojoj porodici, mojim najbližima, jer su me podržavali i bili uz mene i poslije poraza i poslije pobjeda – poručuje Zloković.

Iz kluba se zahvaljuju Borisu na svom doprinosu uspijesima kluba i CG vaterpolu. Takođe Jadran Carine će se na adekvatan način oprostiti od igračke karijere jednog od najtrofejnijih i najboljih igrača u istoriji kluba.

1 komentar

  1. Herceg Novi je grad vaterpola i zato rađa ovakve šampione.Nekada je to bila legenda Cikota Stanišić, a danas Boris Zloković. Herceg Novi, vaterpolo i Jadran su naše najljepše riječi.
    0    0

Ostavite komentar

*

code