Boro Mračević: Od 2011. praktično od nule

Boro Mračević: Od 2011. praktično od nule

0
Podijeli

Nakon 2004. godine, kada je Jadran igrao finale Evro lige u Budimpšeti, gdje je poražen od mađarkse ekipe Honved, klub večeras igra drugo finale u evropskim takmičenjima.

Generacija iz 2004. imala je mnogo veću podršku, a klub je napravio briljantnu ekipu, koja je do 2009. rasla. Nakon toga podrška je izostala, a uprava je krenula u projekat stvaranja nove ekipe, priča za Radio Jadran predsjednik Skupštine kluba, Boro Mračević.

Picerija i restoran

– Negdje 2010/11. godine dolazi do pada i krećemo ponovo. Vladimir Gojković dolazi kao šef stručnog štaba i trener 2012. godine, nakon Olimpijskih igara u Londonu. Tada praktično krećemo sa našim mladim momcima. Iz godine u godinu stasavamo i radimo, a ova takmičarska 2018/19. donosi krunu tog međunarodnog takmičenja – navodi on.

Mračević ističe da je ovaj uspjeh daleko veći kada se u obzir uzme da Jadran dolazi iz malog grada, a igra utakmicu protiv ekipe sa daleko većim budžetom, koji u vlasništvu ima čak 4 bazena, od čega 2 olimpijska.

– Vjerujem da imamo snage, kvaliteta i spremnosti da pobijedimo, što smo u prvom meču pokazali, dok smo imali prednost koju smo na kraju ispustili. Kako smo je tamo stvorili, ovdje možemo brže i lakše i vjerujem da večeras možemo da slavimo. Treba to postići, pa da napravimo veliko slavlje i zaokružimo jedan dio Jadranove istorije evropskom titulom – smatra Mračević.

On je kazao da je želja uprave bila finale u Herceg Novom, pred svojim navijačima, ali pošto su okolnosti takve, poziva sve koji mogu da večeras dođu u Nikšić i budu igrač više na strani Jadrana do istorijskog uspjeha.
Meč na bazenu Sportskog centra u Nikšiću počinje u 18 časova.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code