Početna Društvo Bošković i Jokić obišli lokalite ugrožene požarima

Bošković i Jokić obišli lokalite ugrožene požarima

2

Ministar odbrane mr Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore general potpukovnik Ljubiša Jokić, obišli su lokalite ugrožene požarima u primorskom regionu.

Tokom obilska Obosnika ministar Bošković i general Jokić razgovarali su sa pripadnicima VCG koji su angažovani na sanaciji požara, i uvjerili se da je Vojska učinila i više nego što su njihove i ljudske i profesionalne mogućnosti. Tome svjedoči da su stariji vodnik prve klase Miroslav Dosković, stariji vodnik Rade Nišavič i stariji vodnik Darko Rovčanin već pet dana neprekidno, danonoćno, angažovani na gašenju požara u opštini Tivat.

Ministar Bošković je pohvalio napore, posvećenost i požrtvovanost, kako ovih tako i ostalih vojnika i istakao da je Vojska Crne Gore još jednom pokazala spremnost da odgovori svim izazovima i zadacima koji se od nje očekuju.

Oko 200 pripadnika Vojske Crne Gore, sa transportnim, sanitetskim, protivpožarnim vozilima i plovnim sredstvima učestvuje  u gašenju požara i evakuaciji lokalnog stanovništva u podr Boke Kotorske, kao i na teritoriji Glavnog grada Podgorice, saopšteno je iz Ministasrtva odbrane.

2 Komentari

  1. Helikopter u kom je bio gosp. ministar je raspalio vatru kod crkve Sv. Nedelje. Posle 5min od preleta vatra je buknula. Toliko o njegovoj posjeti.

    15

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code