Bošković obišao skladišta Mornarice VCG i sastao se članovima “Udruženja vojnih beskućnika”

Bošković obišao skladišta Mornarice VCG i sastao se članovima “Udruženja vojnih beskućnika”

2255
3
Podijeli

Ministar odbrane, mr Predrag Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, general-potpukovnik, Ljubiša Jokić obišli su pučinski remorker PR-41, koji je na dokovanju u Brodogradilištu Bijela, te skladište ubojnih sredstava Sasovići i skladište minsko-eksplozivnih sredstava Pristan – saopšteno je iz Ministarstva.

Remontni radovi se izvode na pučinskom remorkeru PR-41 „ORADA“, koji je namijenjen i opremljen za spasavanje života i materijalnih dobara na moru. Ovaj remorker, koji je izgrađen 1989. godine, u tri navrata je izvršavao zadatke u inostranim vodama i to 2005. godine u zajedničkoj pomorskoj vježbi sa RM Italije pod nazivom „Zajednički horizont“, te dva puta u sastavu grupe „ADRION“, 2009. godine, u rejonu luke Drač, u Albaniji i 2010. godine, u rejonu Tarantskog zaliva u Italiji.

Picerija i restoran

Bošković i general-potpukovnik Jokić upoznali su se i sa uslovima skladištenja ubojnih sredstava i minsko-eksplozivnih sredstava u skladištima Mornarice Vojske Crne Gore Sasovići i Pristan i sagledali načine unapređenja tih uslova radi povećanja bezbjednosti.

U skladištu Sasovići 2006. godine bilo je smješteno je 1.014 tona ubojnih sredstava, dok je sada smješteno 362,41 tone. U skladištu Pristan je 1.064,70 tona iz 2006. godine smanjeno na 677,63 tona minsko-ekplozivnih sredstava, čiji je dio predviđen za uništavanje kroz program NATO Trust Fonda.

U razgovoru sa  članovima nevladine organizacije “Udruženje vojnih beskućnika“ ministar Bošković je iskazao razumijevanje za zahtjeve vojnih penzionera i naglasio da je Ministarstvo odbrane, kao i do sada, otvoreno za razgovore i saradnju. On je istakao da će Ministarstvo odbrane, u skladu sa zakonskim okvirima, nastojati da rješava njihove stambene potrebe, kao i pitanja koja se tiču udovica vojnih penzionera, a u cilju unapređenja njihovog životnog standarda.

Predsjednik “Udruženja vojnih beskućnika” Dragomir Rajačić izrazio je zadovoljstvo posjetom ministra odbrane i podrškom za pronalaženje rješenja za probleme sa kojima se suočavaju vojni penzioneri, ne samo iz Herceg Novog, već i iz ostalih opština u Crnoj Gori.

Sastanak sa NVO “Udruženje vojnih beskućnika” predstavlja nastavak dosadašnje saradnje koju su Ministarstvo odbrane i lokalna samouprava imali u prethodnom periodu. NVO “Udruženje vojnih beskućnika” broji oko 60 članova.

3 Komentari

  1. Jako je nemoralno i bahato prodati skoro sve lokacije nekadašnje JNA ( arsenal,kumbor,dom armije HN…) za veliki novac i ne napraviti jedan jedini kvadrat vojnim licima koji su od plata odvajali za stambeni fond ( koji je volšebno pokraden od N.N. lica za više milionski iznos) i onda doći i kao jačati saradnju!

    6
    1

Ostavite komentar

*

code