Početna Politika BOŠNJAK: JEDINO RJEŠENJE ZA HERCEG NOVI SKRAĆENJE MANDATA SKUPŠTINI I PRIJEVREMENI IZBORI

BOŠNJAK: JEDINO RJEŠENJE ZA HERCEG NOVI SKRAĆENJE MANDATA SKUPŠTINI I PRIJEVREMENI IZBORI

0

Umjesto da pripremaju Herceg Novi za novu turističku sezonu, vlast u ovom gradu proizvodi nove probleme zbog čega više Herceg Novi i ne liči na grad, navodi u saopštenju predsjednika OO DPS-a, Zorana Bošnjaka.

On podsjeća da je kultno hercegnovsko šetalište raskopano, Zelenikom se ne može proći, na ulicama se stvaraju gužve.
– To između ostalog dokazuje da ovaj grad nema domaćina-predsjednika opštine, a nema ni direktora Vodovoda, nema direktora Muzeja i Galerije, nema direktora Herceg Festa, Parking servisa. Pitanje je ima li sekretara za privredu i finansije. Najčudnije od svega je i to što je blokiran rad Turisticke organizacije i to sve na početku maja pred samu turističku sezonu od koje živi grad tj. veliki broj građana Herceg Novog. Uveliko bježe gosti iz Bijele – kaže Bošnjak.
Sve stranke i partije u vladajućoj koaliciji priznaju nemoć, konstatuju da izvršna vlast ne funkcioniše, ali nemaju hrabrosti da to javno kažu i povuku jedini logični potez, a to je zahtjev za organizovanje novih izbora, ocjenjuje Zoran Bošnjak.
– Odlaganje sjednice Skupštine opštine, na kojoj je trebalo da se bira predsjednik opštine na neprimjereno dug period u ovakvoj situaciji samo ide u prilog ovoj našoj konstataciji i očigledan je izraz nemoći da se premoste nastali problemi i dobije vrijeme u kojem bi se pronašlo kakvo-takvo rješenje. Žalosno djeluju nemušta tumačenja propisa po kojima svim potpredsjednicima prestaje mandat, a jedan od njih određuje da vrši funkciju predsjednika.
No, u Herceg Novom je sve moguće, pa i to da dvije struje u SNP-u ne mogu da se dogovore ko će u ime koalicije biti predložen za budućeg predsjednika, navodi Bošnjak.
– Zato su jedino logično rješenje za postojeću situaciju skraćenje mandata Skupštini i prijevremeni lokalni izbori. Smatramo da su novi izbori jedini legitiman zahtjev u ovoj situaciji, iako svjesni odgovornosti koja se time preuzima, ali sve je bolje od trenutne situacije čiji ceh u svakom pogledu plaćaju građani Herceg Novog. Sve što DPS traži i radi najviše je posvećeno upravo interesima građana. Smatramo da upravo njima treba dati priliku da iskažu svoj odnos prema aktuelnim problemima i izaberu one koji će ih u narednom periodu pametnije, modernije, efikasnije i odgovornije voditi – zaključuje u saopštenju predsjednik OO DPS Herceg Novi, Zoran Bošnjak.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code