Božić je! Hristos se rodi!

Božić je! Hristos se rodi!

11
Podijeli

Stigao je veliki hrišćnski praznik, najradosniji, rođenje Isusa Hrista. Među pravoslavnim vjernicima nova iskra u srcima, ljubav koja krepi ukućane. Udišemo mirise badnjaka, tamjana, pečene česnice s novčićem… Domaćini čekaju polaznike da prvi zakorače u njihove domove i simbolično donesu radosnu godinu i blagostanje.

U mnogim hramovima odjekuju veselo zvona i liturgije poslije 40-odnevnog posta i pričešća.

Picerija i restoran

Porodice se okupljaju za mrsnom trpezom, s rodbinom, prijateljima, kumovima, iste ili druge vjere, tek međusobno se pozdravljaju tradicionalno sa Mir Božiji, Hristos se rodi – Vaistinu se rodi. Posvađani opraštaju, studenti i đaci se hvataju knjige, jer postoji vjerovanje da sve što vam nije išlo od ruke treba započeti na Božić.

U nadi da ovaj dan provodite u miru, slogi, ljubavi, zdravlju, uz blagoslov Gospodnji, srećno čitaocima i slušaocima Radija Jadran, koji proslavljaju Božić. Hristos se rodi!

11 Komentari

 1. Ljudi ne shvataju da taj metak negdje mora da padne ! I da je to jako opasno. Zaista je juce bilo dramaticno od pucanja ,od petardi i kojekakvih pirotehnickih sredstava. To je bruka bila a ne praznik koji se u miru provodi sa najblizima. Sram vas bilo sve sto ste juce onoj rafalnoj paljbi doprinjeli. (Iskljicivo mislim na metke). Needukovane osobe uskih svhvatanja od kojih preovladjuje primitivizam!

  10
  1
 2. Onda u redu , neka se puca,valjalo bi i vojsku dovesti da se bolje čuje , ok!!!Nadam se da imas djecu ili ces ih imati ,ja cu moje uciti da se i u miru moze lijepo slaviti a zdravlje je najbitnije !

  17
  2
 3. Ako mene pitaju sta je to Bozic ,rekao bih,detonacije,rafali,topovski udari,itd. Grad se pretvara u bojiste. Pita me sin je li to Bozic to je super pucaju,bacaju petarde i ne mogu da mu objasnim da je to upravo obratno Mir Boziji. Postao je jedan od najopasnijih dana u godini. Da li bi bilo dobro da popovi i crkva edukuju narod preko medija?niko od njih ne apeluje da ovo nije dan za divljanje!

  20
  5

Ostavite komentar

*

code