Božićne čestitke

Božićne čestitke

4
Podijeli

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović

Sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori, uz najbolje želje da najradosniji hrišćanski praznik provedu u miru, ljubavi i blagostanju sa porodicom i svojim najbližima Božić je čestitao predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Picerija i restoran

„Čovjekoljublje, saosjećajnost i solidarnost, vrijednosti su koje baštinimo vjekovima, na temelju kojih smo izgradili multietnički i multikonfesionalni sklad, po kojem je naša Crna Gora prepoznatljiva. Božićne praznike slavimo u miru i blagostanju, ponosni na to veliko dostignuće, svjesni zajedničke odgovornosti za doprinos očuvanju suživota u našoj zemlji. Božić nas podsjeća i uči da smo jedni drugima najbliži i da vođeni tim geslom, poštujući univerzalne vrijednosti hrišćanskog učenja lakše možemo savladavati i mnogobrojne izazove kojima je bremenito vrijeme u kom živimo.

Dan Hristovog rođenja svojim svevremenskim porukama podstiče i na poštovanje porodične tradicije, na nove početke i doprinos daljem napretku naše Crne Gore, uvažene članice NATO, koja je na pragu Evropske unije, u interesu dobra svih naših građana.

Sa željom da praznične dane provedete u dobrom zdravlju, sreći i zadovoljstvu, još jednom vam srdačno čestitam najradosniji hrišćanski praznik.”

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović 

Čestitku vjernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru uputio je predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović.

“Praznični dani koji su Crnogorcima, ali i pripadnicima drugih pravoslavnih naroda, oduvijek ulivali vjeru i nadu u slobodnije i bolje sjutra, danas u Crnoj Gori oživljavaju lijepe i plemenite trenutke, kao i sjećanja na mukotrpne vjekove, u kojima se Božić dočekivao kao radost i istrajavanje bez obzira na uslove“, naveo je Brajović.

Kazao je da vjerski praznici, među kojima je i najradosniji hrišćanski praznik Božić, u Crnoj Gori predstavljaju slavljenje suživota i međusobnog poštovanja, “koji proizilaze iz neprolaznih ljudskih i civilizacijskih vrijednosti, koje propovijeda svaka vjera, ali i svaki čovjek koji je rođen da djela i stvara, poštuje i oprašta, voli i cijeni, jer samo će na takav način biti i sam poštovan, voljen i cijenjen”.

Predsjednik Opštine, Stevan Katić i predsjendik SO Herceg Novi, dr Miloš Bigović

Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti i sveštenstvu koji Božić slave po julijanskom kalendaru želimo srećan Badnji dan i Božić, u ime Opštine Herceg Novi i svoje lično ime.

Ovo su dani okupljanja, dani za darivanje pažnje, ljubavi i lijepih riječi. Ulaskom u vaše domove i vaša srca, neka Božić donese mir i slogu, očuvanje porodice i prijateljstava, međusobno razumijevanje i praštanje, da bi godine koje ga prate bila ispunjene dobrim djelima, napretkom i ostvarenim planovima.

Mir Božji, Hristos se rodi!

OO Demokrate Herceg Novi

Radost Božića podsjeća nas na istinsku ljubav prema bližnjem svom, na poštovanje i toleranciju, na najbolje u čovjeku, kada je upućen na svog brata, prijatelja, komšiju, rođaka. Kada zajedno slavimo univerzalne vrijednosti, zajedništvo, sabornost, milosrđe, suživot. Pružanje pomoći, radost davanja, dobrobit svih ljudi u zajednici i napredak cijelog društva ,predstavljaju poruke koje rođenje Hrista nosi.

Božićni mir i spokoj, osjećaj koji imamo u dane Božića, motiv je i nada da bi nam takav trebalo da bude svaki dan u godini.

Povodom  Badnjeg dana i Božića,najradosnijeg hrišćanskog praznika, sveštenstvu i svim građanima Herceg Novog pravoslavne vjeroispovjesti upućujemo najiskrenije čestitke.

SNP Herceg Novi

OO Socijalistinčke narodne partije Crne Gore Herceg Novi čestita sveštenstvu i monaštvu Crnogorsko primorske mitropolije i svim vjernicima Badnji dan i Božić, svijetli praznik rođenja Hristovog, sa željom da u vašim domovima vlada ljubav, radost i bratska sloga.

Želimo vam dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i svaki napredak. Mir Božiji Hristos se rodi!

Novska Lista

Svim vjernicima Pravoslavne vjeroispovjesti nek su na zdravlje i na spasenje Badnji dan i Božić. Želimo Vam da radosni praznik Hristovog rođenja provedete u  dobrom zdravlju, sreći, miru i blagostanju! Neka sve nas Božić podsjeti da u sebi nosimo ljubav i radost! Mir Božiji Hristos se rodi!

Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore

U ime Demokratske Crne Gore i u svoje ime svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori čestitam Badnji dan i Božić.

Praznik ljubavi, mira, dobre volje među ljudima u sebi nosi sve one vrijednosti bez kojih ni kao pojedinci, ni kao društvo ne možemo opstati. Božić je praznik koji proslavlja zajedništvo porodica, praštanje i život u harmoniji sa sobom i drugim ljudima, pri čemu su drugi uvijek bližnji – braća, komšije, prijatelji, sa kojima živimo u slozi i razumijevanju jer jedino na taj način možemo doći do svog djelića duševnog mira i spokoja.

Božić afirmiše sve one vrijednosti koje se ne mogu kupiti novcem, a bez kojih je nezamisliv život bilo koga od nas: ljubav, milosrđe, nesebično davanje i žrtvovanje za druge… Na tim vrijednostima smo dosad trajali, a trajaćemo, uvjeren sam, i ubuduće.

Želeći da vam ovaj Božić donese spokoja, sreće, zdravlja, mira, ljubavi i svakog blagostanja, još jednom vam želim srećne Badnji dan i Božić.

Andrija Popović, predsjednik Liberalne partije

Svim građanima i građankama pravoslavne vjeroispovijesti, svještenstvu Crnogorske pravoslavne crkve i SPC Crnoj Gori i svim ljudima koji slave po starom kalendaru, u svoje lično i u ime Liberalne partije Crne Gore, upućujem najiskrenije čestitke povodom Badnjeg dana i nastupajućih Božićnih praznika.

Neka nas božićni dani podsjete na zajedničke vrijednosti oko kojih se svi okupljamo, sloboda, mir i ljubav među ljudima bez obzira na bilo kakve razlike. Svako od nas mora naći još više snage da zajednički radimo i gradimo društvo koje će istinski baštiniti takve vrijednosti. Na taj način najbolje ćemo poštovati i ostvariti istinske vrijednosti ovog praznika.

Želim vam da Božićne praznike provedete sa najdražima, u miru, radosti i sreći.

Marija Vučinović, predsjednica Hrvatske građanske inicijative

U ime Hrvatske građanske inicijative i u svoje osobno, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijedi upućujem iskrene čestitke povodom predstojećih blagdana. Želim da Božićne blagdane provedete u miru i duhu zajedništva sa obitelji i prijateljima. Neka ovaj i svi predstojeći dani budu ispunjeni radošću, međusobnim uvažavanjem i brigom za drugoga, jer jedino na taj način možemo graditi bolje i humanije društvo za sve građane, kao i buduće generacije.

4 Komentari

  1. Najbolja bi mi cestitka bila kad bih vam svima ledja vidio i otisao nedje dje se normalno zivi od svoga rada! Svim ljudima dobre volje neka su srecni svi ovi blagi dani!

    14
    1

Ostavite komentar

*

code