Početna Kultura BRANKA STANIĆ NA FESTIVALU U NIŠU NAJBOLJA STRANA GLUMICA

BRANKA STANIĆ NA FESTIVALU U NIŠU NAJBOLJA STRANA GLUMICA

0

Na niškom NAISU mlada crnogorska glumica Branka Stanić dobitinica je nagrade za najbolju stranu glumicu, za ulogu Lele u filmu “Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa”, reditelja Nikole Vukčevića.

Stanićka ovo priznanje ravnopravno dijeli sa sa Brankom Đurićem Đurom (Montevideo, vidimo se) i Natašom Janjić (Atomski zdesna) na 49-om izdanju uglednog glumačkog festivala – Filmskim susretima u Nišu.
Nagradu je dodjelio žiri u sastavu: Dragana Varagić, Predrag Ejdus, Dubravko Jovanović.
Branka Stanić diplomirala je glumu u klasi prof. Branimira Popovića na FDU Cetinje i ostvarila je značajne uloge u crnogorskim pozorištima. Prošle godine, istu nagradu dobio je mladi crnogorski glumac Momčilo Otašević, za ulogu u srpskom filmu LED.
Inače, najviše priznanje 49. filmskih susreta u Nišu, Gran pri “Naisa” pripalo je glumcu Borisu Milivojeviću za ulogu u filmu “Spomenik Majklu Džeksonu”, reditelja Darka Langulova.
Nagrada “Car Konstantin” za najbolju glavnu mušku ulogu pripala je Srđanu Todoroviću za ulogu u filmu “Atomski zdesna”. Prilikom uručenja nagrade Todorović je rekao da to priznanje posvećuje nedavno preminulom ocu Bori Todoroviću.
Nagrada “Carica Teodora” za najbolju glavnu žensku ulogu pripala je Aniti Mančić za ulogu u filmu “Top je bio vreo”.
Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Nebojši Iliću za ulogu u filmu “Montevideo, vidimo se”, a povelju za izuzetnu žensku ulogu dobila je Hana Selimović za ulogu u filmu “Neposlušni”. Najuspješniji epizodisti bili su Ivan Đorđević (film “Neposlušni”) i Hristina Popović (“Atomski zdesna”).
Nagrada za debitantsku ulogu dodjeljena je Brankici Sebastijanović za ulogu u filmu “Kad ljubav zakasni”, koju je niška publika proglasila glumicom festivala.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code