BRANKA ŠUĆUR DOŠLA I POŠLA

BRANKA ŠUĆUR DOŠLA I POŠLA

446
0
Podijeli

branka sucur2Malo prije 8 sati jutros, novoimenovana direktorka JUK Herceg fest došla je da, po odluci Upravnog odbora, preuzme novu dužnost, ali joj to nije dozvolila dosadašnja v.d. direktorka, Dijana Krivokapić. Komešanje u holu dvorane Park u Herceg Novom zbog najavljenog dolaska nove direktorke kratko je trajala, a u kancelariji, gdje su se sučelile dvije članice iste partije, ali potpuno različitih obrazovnih profila i intersovanja, još kraće.
Pošto je odbijena u direktorskoj kancelariji „Herceg festa”, Branka Šućur je ljutito odbila razgovar s novinarima.
– Nemojte da trčite za mnom. Nemam šta da vam kažem, primljena sam po konkursu i zato sam došla na posao – dobacila je Šućurka napuštajući srdito dvoranu „Park”.

Kako došla, tako pošla. Za razliku od nje, predsjednik Upravnog odbora Herceg festa, Ivica Zidar bio je govorljiviji i dalje veoma ubjeđen da radi dobru stvar.
dijana krivokapic3– „V.d. direktorka neće da napusti kancelariju. Sudskim putem ćemo potražiti da se ispoštuje odluka Upravnog odbora”.
Zidar ne haje za stav OO Nove u Herceg Novom, čiji je predstavnik. Nisu mu bitne tvrdnje predsjendika OO Nove, Jovana Subotića, i potpredsjendika opštine, predsjednika Dejana Mandića, da bez odluke osnivača ne može biti izabran novi direktor. Zidar vjeruje i da će se narušeni odnosi u partiji lako prevazići:
„To ćemo mi riješiti unutar partije. Mislim da nema oko toga spora”.
Na drugoj strani, Dijana Krivokapić nastavlja da sjedi u direktorskoj fotelji „Herceg festa”.
– Nisam predala svoje direktorsko mjesto gospođi Šućur i to ne želim da uradim sve dok ne dobijem saglasnost SO Herceg Novi. Nemam ništa novo da vam kažem. Imala sam ovih dana mnogo više medijske pažnje nego što sam očekivala. Pokrenuta je obustava odluke UO, kao i tužba pred upravnim Sudom. Dalji koraci su na organima nadležnim za rješavnje ovakvih problema. Zahvaljujem vam se na interesovanju i nadam se da ćemo i dalje sarađivati, ali nekim ljepšim povodom – prokomentarisala je Krivokapićka.
Radio Jadran saznaje da tokom popodneva dolaze iz Podgorice, iz vrha NOVE, da bi raščistili unutarpartijska slamanja u Herceg Novom. Pri tom, jedan od čelnika NOVE je, kako saznajemo, upravo podržavao smjenu Dijane Krivokapić, da bi s novom direktorkom lakše upravljao nekim projektima u Herceg Novom, odnosno zakupom prostora u Dvorani Park, Domu kulture u Bijeloj, zakupom Kanli Kule, Španjole… Hoće li se tim ambicijama oduprijeti OO NOVE, koalicioni partneri na vlasti u Herceg Novom i grad?

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code