BRANKA ŠUĆUR SE SNAŠLA – IMA KRUVA I BEZ FOTELJE

BRANKA ŠUĆUR SE SNAŠLA – IMA KRUVA I BEZ FOTELJE

528
0
Podijeli

branka sucur1Dok se očekuje ponedjeljak 9. septembar, za kada je po svim najavama moguć (ne)zakonski rasplet reorganizacije i rukovođenja u dvijema ustanovama kulture – „Herceg festu” i Muzeju i Galeriji u Herceg Novom, Branka Šućur, sporna i nikad ustoličena kandidatkinja za direktorku, takođe spornog UO „Herceg festa”, već se zaposlila. A gdje?
Ona je 5. juna trebalo da preuzme mjesto dirktorke JU Herceg fest, ali kako do toga nije došlo, za nju je, ipak, u lokalnoj samoupravi pronađena „stolica”, kad već nije mogla funkcionerska fotelja.
Radio Jadran je o tome kao izvjesnom „uhljebljenju” pisao još 20. avgusta, kada nam je sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove potvrdio da će do toga i doći, ali tek nakon raspisivanja konkursa.

Nezvanično do tog konkursa nije ni došlo, pa je Šućurka dobila radno mjesto ”savjetnice” i to sa koeficijentom 7,15, a šta će i koga ”savjetovati” manje je važno.
Da se najlakše tu mogla i ”neprimjetno” postaviti jasno je, jer u loklanoj samoupravi, koliko je Radio Jadran uspio da prebroji, ima samo sa tim i sličnim zvanjem oko 35 činovnika raspoređenih u 6 Sekretarijata i 7 Direkcija.
sucur zahtjevDa je Šućurka zaista vrsni menadžer, kako su je kvalifikovali u referencama za prvu ženu „Herceg festa” iz UO ove ustanove, pokazuje i podatak da je zatražila platu za ”dolaženje na posao od 05.06.2013 do 6.8.2013” u JUK Herceg fest.
Naime, u ”zahtjevu”, kako je naslovila svoja potraživanja, ona kaže da su je 28.5.2013 postavili za dirktorku, da je 04.06.2013 raskinula radni odnos sa prethodnim poslodavcem, kao i da je od 05.06. do 06.08.2013 dolazila na posao u „Herceg fest”, o čemu je uredno vodlila i evidenciju.
Jasnije rečeno, Branka Šućur je prestala da radi u sopstvenoj firmi, što znači da je sama sebi dala otkaz, pa je samo nakon jednog dana, otišla da radi na drugo nepostojeće radno mjesto, što je nije omelo da, ipak, sporazumno raskine ugovor o direktovanju i za svu tu ”muku” još zahtjeva nadoknadu.
– Šućurka je zavrišila Fakultet političkih nauka i proteklih 20 godina radila je u svojoj privatnoj firimi i po našim saznanjima je savršena osoba za posao u mendžemetu JU „Herceg fest”, kazao je za naš radio prije tri mjeseca predsjednik Upravnog odbora JU „Herceg fest” Ivica Zidar obrazažući odluku da nju, a ne Dijanu Krivokapić izaberu za direktorku.
Što jest’, jest’! Šućurka je pokazala „menadžersku žilavost”, spretnost, snalažjivost, profesionalnost, ali samo u obezbjeđenju sopstvenog statusa, uz svakako značajnu dozu iskustva, jer joj do penzije treba još tri godine.
Skandal, groteska, ili triler u Javnim ustanovama kulture u Herceg Novom imaju svoju publiku, koja ustvari pomno prati „domete” aktuelne vladajuće koalicije u Herceg Novom.

Picerija i restoran

.

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code