Početna Sport Brdska trka Podi – Herceg Novi, sa učesnicima iz inostranstva

Brdska trka Podi – Herceg Novi, sa učesnicima iz inostranstva

5

Prva ovogodišnja Brdska trka za Šampionat Crne Gore u automobilizmu, u organizaciji Auto-moto sportskog kluba “Podi – Herceg Novi”, biće održana 13. i 14. maja na Podima. Dolazak su najavili takmičari iz Hrvastske i Bosne i Hercegovine, pa će ovogodišnje izdanje trke biti međunarodnog karaktera.

Prema najavama organizatora, trka će ponovo okupiti najbolje vozače Crne Gore, a očekuje se njih oko 60. Među njima će biti i legenda crnogorskog i jugoslovenskog automobilizma, Željko Bato Banićević, koji je ujedno i jedan od najtrofejnijih automobilista na prostorima bivše Jugoslavije.

– Nadam se da ću i ove godine učestvovati na Brdskoj trci na Podima, koja je prošle godine izazvala veliko interesovanje kod nas automobilista i zbog nove staze koja je za sve bila izazov, ali i zbog odlične organizacije takmičenja. Jer, organizatori trke uradili su sve da takmičarima obezbijede maksimalne uslove za vožnju i boravak u Herceg Novom. Zbog toga želim da učestvujem i ove godine, ukoliko riješim neke svoje probleme oko samog ovosezonskog takmičenja – kazao je Banićević.

Organizatori trke AMSK “Podi-Herceg Novi” i direktor trke Božidar Radović najavljuju ovaj sportski događaj na putu Herceg Novi – Trebinje, na stazi dugoj 4.100 metara. Pored Banićevića dolazak u Herceg Novi najavili su najbolji crnogorski automobilisti, te Mario Franić iz Hrvatske, kao i nekoliko automobilista iz Trebinja.

Nakon trke na Podima, Šampionat Crne Gore biće nastavljen trkom Kotor – Trojica, koja već godinama ima visok rejting na domaćoj i internacionalnoj auto-moto sceni.

– Raduje nas što se naša trka nalazi u kalendaru za Šampionat Crne Gore i što će najbolji crnogorski automobilisti nakon staze na Podima voziti i na stazi Kotor – Trojica, koja ima visok rejting u svijetu automobilizma, tako da smo dosta toga o samoj organizaciji učili od organizatora kotorske trke. Prema riječima svih koji su prošle godine učestvovali u trci na Podima potpuno smo opravdali očekivanja i nadamo se da ćemo ove godine napraviti korak više u organizaciji kako bi naša trka postala tradicionalna i iz godine u godinu privlačila što veći broj takmičera iz Crne Gore i regiona – kazao je direktor trke, Božidar Radović.

Pehare najuspješnijima, dodjeljivaće višestruki jugoslovenski šampion Željko Kosać, te Banjo Marinović, Slobodan Radović-Krušo, Aleksandar Trifunović-Trifke.

Termini trke na stazi Podi su 13. maja, od 10 do 15 h i 14. maja, od 9 do 15 h. Tehnički pregled i verifikacija vozila biće dan prije glavne trke, odnosno u subotu, 13. Maja, od 8 do 10 časova,  kada će biti i poznat konačan spisak učesnika.

5 Komentari

 1. NE MOGU DA VJERUJEM DA IMA NEGATIVNIH KOMENTARA U VEZI OVOG LIJEPOG DOGADJAJA KOJI CE NAS GRAD BAR KOLIKO TOLIKO PROMOVISATI I PROBUDITI IZ UCMALOSTI U KOJOJ JE VEC DECENIJAMA!! DRAGI SUGRADJANI ,VELIKI DUSEBRIZNICI ,LUDUJE SE SVUDA PO MAGISTRALI,NE SAMO NA DJELU PUTA MELJINE-KAMENO ZAR NE?POGINUTI??PA GINE SE SVAKI DAN PO CJELOJ CG.KOLIKI JE PROCENAT POGINULIH U H NOVOM ZADNJIH GODINA U ODNOSU NA PUT KOJI POMINJETE.??OGROMNA RAZLIKA NA STRANI GRADA GDJE SE VOZI MNOGO BRZE I LUDJE!!PO VAMA BI TREBALO NA SVAKOJ RASKRSNICI DA STOJI POLICAJAC ZAR NE.?AKO STE MISLILI DA STE NAPISALI NESTO PAMETNO ,VJERUJTE DA STE NAPISALI VELIKU GLUPOST!DIVLJANJE DJECE SE NE SPREJECAVÀ MINIRANJEM SPORTSKIH DOGADJAJA,DIVLJANJE DOLAZI IZ DOMA..I TO JE JEDINA ISTINA..CESTITKE ORGANIZATORIMA I VOZACIMA NA JEDNOM PRELIJEPOM DOGADJAJU!

 2. za Kameno
  To je pravi veliki sportski događaj u H.Novom.Tada se i jedino osjeća da je grad živ.Za trku vlada veliko interesovanje kako domaćih ljubitelja toga sporta tako i inostranih ( okruženje).Staza veome atraktivna i bezbjedna .Organizacija iz godine u godinu sve bolje funkcioniše.
  DANI GRMLJAVINE POČINJU. Bravo za Pođane i organizatore. samo napred.

  6
  4
 3. Sto se same trke tice,verovatno niste informisani da je to sportsko takmicenje na kojem su preduzete sve mere bezbednosti.Sto se dece tice,neka su nam svima ziva i zdrava.A sto se tice onih koji divljaju na putevima,toga ima svuda i to nema veze sa dogadjajem koji je pomenut.Ipak,hvala Vam sto podrzavate na ovaj nacin,verujem,svaki dogadjaj u gradu.?

  9
  3
 4. Od danas taj put postaje staza za vježbanje lude đece koja misle da sjede u bolidima. Pogotovo uveče, kao i svake godine. Luda je sreća da do sada nije bilo mrtvih i polomljenih kola. Od danas policija treba da ima stalno dežurstvo na tom putu.

  6
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code