Brdska trka Podi – Herceg Novi, sa učesnicima iz inostranstva

Brdska trka Podi – Herceg Novi, sa učesnicima iz inostranstva

2892
4
Podijeli

Prva ovogodišnja Brdska trka za Šampionat Crne Gore u automobilizmu, u organizaciji Auto-moto sportskog kluba “Podi – Herceg Novi”, biće održana 13. i 14. maja na Podima. Dolazak su najavili takmičari iz Hrvastske i Bosne i Hercegovine, pa će ovogodišnje izdanje trke biti međunarodnog karaktera.

Prema najavama organizatora, trka će ponovo okupiti najbolje vozače Crne Gore, a očekuje se njih oko 60. Među njima će biti i legenda crnogorskog i jugoslovenskog automobilizma, Željko Bato Banićević, koji je ujedno i jedan od najtrofejnijih automobilista na prostorima bivše Jugoslavije.

– Nadam se da ću i ove godine učestvovati na Brdskoj trci na Podima, koja je prošle godine izazvala veliko interesovanje kod nas automobilista i zbog nove staze koja je za sve bila izazov, ali i zbog odlične organizacije takmičenja. Jer, organizatori trke uradili su sve da takmičarima obezbijede maksimalne uslove za vožnju i boravak u Herceg Novom. Zbog toga želim da učestvujem i ove godine, ukoliko riješim neke svoje probleme oko samog ovosezonskog takmičenja – kazao je Banićević.

Organizatori trke AMSK “Podi-Herceg Novi” i direktor trke Božidar Radović najavljuju ovaj sportski događaj na putu Herceg Novi – Trebinje, na stazi dugoj 4.100 metara. Pored Banićevića dolazak u Herceg Novi najavili su najbolji crnogorski automobilisti, te Mario Franić iz Hrvatske, kao i nekoliko automobilista iz Trebinja.

Nakon trke na Podima, Šampionat Crne Gore biće nastavljen trkom Kotor – Trojica, koja već godinama ima visok rejting na domaćoj i internacionalnoj auto-moto sceni.

– Raduje nas što se naša trka nalazi u kalendaru za Šampionat Crne Gore i što će najbolji crnogorski automobilisti nakon staze na Podima voziti i na stazi Kotor – Trojica, koja ima visok rejting u svijetu automobilizma, tako da smo dosta toga o samoj organizaciji učili od organizatora kotorske trke. Prema riječima svih koji su prošle godine učestvovali u trci na Podima potpuno smo opravdali očekivanja i nadamo se da ćemo ove godine napraviti korak više u organizaciji kako bi naša trka postala tradicionalna i iz godine u godinu privlačila što veći broj takmičera iz Crne Gore i regiona – kazao je direktor trke, Božidar Radović.

Pehare najuspješnijima, dodjeljivaće višestruki jugoslovenski šampion Željko Kosać, te Banjo Marinović, Slobodan Radović-Krušo, Aleksandar Trifunović-Trifke.

Termini trke na stazi Podi su 13. maja, od 10 do 15 h i 14. maja, od 9 do 15 h. Tehnički pregled i verifikacija vozila biće dan prije glavne trke, odnosno u subotu, 13. Maja, od 8 do 10 časova,  kada će biti i poznat konačan spisak učesnika.

4 Komentari

 1. za Kameno
  To je pravi veliki sportski događaj u H.Novom.Tada se i jedino osjeća da je grad živ.Za trku vlada veliko interesovanje kako domaćih ljubitelja toga sporta tako i inostranih ( okruženje).Staza veome atraktivna i bezbjedna .Organizacija iz godine u godinu sve bolje funkcioniše.
  DANI GRMLJAVINE POČINJU. Bravo za Pođane i organizatore. samo napred.
  2  1
 2. Sto se same trke tice,verovatno niste informisani da je to sportsko takmicenje na kojem su preduzete sve mere bezbednosti.Sto se dece tice,neka su nam svima ziva i zdrava.A sto se tice onih koji divljaju na putevima,toga ima svuda i to nema veze sa dogadjajem koji je pomenut.Ipak,hvala Vam sto podrzavate na ovaj nacin,verujem,svaki dogadjaj u gradu.?
  3  2
 3. Od danas taj put postaje staza za vježbanje lude đece koja misle da sjede u bolidima. Pogotovo uveče, kao i svake godine. Luda je sreća da do sada nije bilo mrtvih i polomljenih kola. Od danas policija treba da ima stalno dežurstvo na tom putu.
  4  1

Ostavite komentar

*

code