Početna Društvo “Briv construction” obustavio sanaciju puta Meljine-Petijevići

“Briv construction” obustavio sanaciju puta Meljine-Petijevići

6

Sanacija puta iznad Kotobilja na putnom pravcu Meljine – Petijevići trenutno je obustavljena, a prvobitno planirani rok za završetak radova do kraja marta je probijen. Radovi su obustavljeni do usaglašavanja projekta sanacije, pa mehanizacija kompanije Briv construction nije na terenu. Njihov povratak očekuje se nakon usaglašavanja projekta, a koncesionar Univerzal Monte, uvjerava da će sanacija biti gotova do početka ljetnje turističke sezone.

S obzirom na stanje na terenu koje je iziskivalo hitnu sanaciju, kompanija Univerzal Monte nije bila u mogućnosti da radi geološka ispitivanja, već je projekat urađen shodno dokumentaciji po kojoj je građen put Meljine – Petijevići, objašnjavaju u Univerzal Monte-u, u saopštenju dostavljenom redakciji Radija Jadran:

„Postavljanjem šipova pokazalo nam se stvarno stanje na terenu, pa smo dokumentaciju od izrađenih šipova poslali projektantu, Građevinskom fakultetu u Beogradu, kako bi projekat usaglasili sa stvarnim stanjem na terenu, zbog bojazni da se teren nije promijenio usljed osovinskog opterećenja puta, dosadašnjih sanacija i uticaja podzemnih voda. Ugrađeni šipovi su u redu i obavljaju svoju funkciju, dok je stanje na terenu promijenjeno usljed uticaja podzemnih voda“, objašnjavaju u kompaniji.

Projekat, kako navode, predviđa dvije faze: prva faza je ugradnja 64 šipa, dok je druga faza izrada drenaže za podzemne vode.

Podsjetićemo da je na ovom putnom pravcu početkom godine došlo do odranjanja dijela puta u dužini od oko 50 m.

6 Komentari

 1. ”K..šo” proizveo polivalentnu štetu. I političku, a i oburdo’ ovaj kolski put što krvavo naplaćuju da bi se njim prolazilo. Neko drugi je zapravo sklapao ugovore. Da bi se građanima skinuo ovaj ”kamen” sa vrata, jer oni nisu potpisivali ovaj ugovor, već neko u njihovo ime i na njihovu štetu, trebalo bi da se i SDT pozabavi malo ovim problemom.

 2. Da je bilo pameti u startu i da se angažovala firma iz BiH koja je radila njihovu stranu puta, ne bi bilo potrebe za nikakvim sanacijama.

  12
  2
 3. NIJESU TO NIKAKVE PODZEMNE VODE..I OSTALE GLUPOSTI…TO JE KONCESORONAR LOSE URADIO PRVOBITNO…DA DRZI VODU DOK MAJSTORI ODU..Po zavrsetku se vrlo brzo pocelo stvarati ulegnuce na tom dijelu puta koje je godinama samo raslo.A NAS KOLJE ZA PUTARINU GODINAMA.kao da je prolaz kroz sozinu!!!..A PLUS NA SVE TO…STOTINE A MOZDA I HILJADE SUPER TESKIH TERETNIH KAMIONA…JE TUDA SPUSTALO KAMEN..I SVE TO IMA SVOJE

  38
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code