BROD “ISTRA” JOŠ ČEKA GORIVO DA ISPLOVI IZ ALŽIRA

BROD “ISTRA” JOŠ ČEKA GORIVO DA ISPLOVI IZ ALŽIRA

148
0
Podijeli

shipIako je juče bilo nagovještaja da će brod “Istra” kompanije “Evrošiping” iz Kopra isploviti ka nekoj od kiparskih luka, to se nije dogodilo.
Brod sa pomorcima koji su na ivici i snage i strpljenja i dalje se nalazi u alžirskoj luci Bežaja, jer gorivo koje im je neophodno da bi isplovili još uvijek nije isporučeno, potvrdio je Radiju Jadran jedan od pomoraca iz Crne Gore, Petar Perović.
Brod je preko dvadeset dana u ovoj luci, a isto toliko posada je bila bez hrane, koja im je dopremljena tek juče. Nove zalihe potrajaće nekih 5-6 dana. Sa vlasnikom kompanije Evrošiping Bogdanom Glavinom nisu uspjeli da stupe u kontakt, a platu nijesu primili više od tri mjeseca, priča nam Perović. “Očekujemo humanitarnu pomoć hrvatske i srpske ambasade koja je negdje zatajila. Očekivali smo je, ali je nijesmo dobili. Na dvije milje od nas je i brod kompanije Dabinović, koji nam je ponudio pomoć u hrani. Međutim, zbog carinskih procedura, hranu nijesmo mogli da preuzmemo, ali im se svakako zahvaljujemo na ponuđenoj pomoći”.
Rišnjanin Mišo Mršić, koji je takođe brodu “Istra”, osjetno raspoložen zbog hrane koju su dobili nakon više od dvadeset dana, kaže nam da se pomorci sada dobro osjećaju i da danas ili sjutra očekuju da dobiju gorivo kako bi isplovili iz alžirske luke.
“Bili smo gladni, jeli smo samo tjesteninu dvadeset dana. Kad nam je došla hrana, malo smo se refali i sad je dobro. Očekujemo i da nam dođe gorivo kako bismo mogli da isplovimo”.
Mršić je takođe dodao i da ne znaju ni kada će im biti isplaćena zaostala dugovanja, ali se nadaju da će se i to regulisati narednih dana.
Predsjednik Sindikata pomoraca Crne Gore, Saša Milošević izjavio je ranije za naš radio da ih niko od naših pomoraca nije kontaktirao, ali da oni čine sve da se svima, bez obzira na nacionalnu pripadnost na “Istri” pomogne u ovoj nezavidnoj situaciji . Najvjerovatnije da će svi pomorci dobiti i neku nadoknadu kako bi se koliko toliko zaštitili, a to će uplatiti ITF – pretpostavlja Milošević.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code