Početna Društvo Brodovi “Graciana” i “Elettra” od sjutra plove zalivom

Brodovi “Graciana” i “Elettra” od sjutra plove zalivom

4

Dugoočekivani javni prevoz ekološkim plovilima “Graciana” i Elettra” zalivom Boke Kotorske, počeće sjutra, obaviješavaju iz kompanije Bella Boka.

Hibridni brod Graciana, kapaciteta 60 putnika ploviće na relaciji Tivat – Herceg Novi, pet puta u oba pravca, a vožnja će trajati do 25 minuta.

To će u ljetnjem periodu biti duplo, a možda i tri do četiri puta brže, nego vozilom, u zavisnosti od perioda dana i gužve u drumskom saobraćaju.

Prvi polazak hibridnim brodom Graciana od Tivta do Herceg Novog najavljen je sjutra za 8 časova sa Pina.

Brod će saobraćati za Herceg Novi svakog dana u osam sati i 30 minuta, a naredni termini su 12 sati, 15 sati i 30 minuta, 19 sati i 22 sata i 30 minuta.

Kako navode iz kompanije, od Herceg Novog za Tivat početna stanica biće Gradska luka, a termini za polazak su devet sati i 15 minuta, 12 sati i 45 minuta, 16 sati i 15 minuta, 19 sati i 45 minuta i 23 sata i 15 minuta. Cijena karte na toj liniji biće četiri eura u jednom pravcu.

Graciana će saobraćati i od Tivta do Kotora, preko Perasta.

Od sjutra će redovno ploviti i solarna barka Elettra, kapaciteta do 30 putnika, koja će sedam puta dnevno saobraćati na liniji Kotor- Prčanj – Donji Stoliv – Perast.
Cijena karte od Kotora do Perasta je 3,5 eura, a na pojedinačnim relacijama od jedan do 1,5 eura.

Već od sljedeće sezone Bokom će zaploviti najmanje još četiri ekološke barke i na taj način, u velikoj mjeri, rasteretiti drumski saobraćaj i smanjiti emisiju štetnih gasova u zalivu, obećavaju iz Bella Boke. Jedna brodica će biti zadužena da čisti zaliv od plastičnog otpada, jer iz te kompanije tvrde da je čista Boka njihova misija.

4 Komentari

  1. GLEDAM TV HERCEG NOVI DIREKTNO SA KAMERE ,LUKA U NOVOM JE KAO U DECEMBRU,STA SE DOGADA,DA LI NEKO ZNA,NIGDJE NIKOGA,OVO JE VEC ZABRINJAVAJUCE!!!???

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code