Početna Eco Brojne akcije hercegnovskih đaka i radnika “ “Čistoće” za Dan planete Zemlje

Brojne akcije hercegnovskih đaka i radnika “ “Čistoće” za Dan planete Zemlje

1

Oko 400 učenika osnovnih škola, “Dašo Pavičić, „Milan Vuković“, „Ilija Kišić“ i „Orjenski bataljon“, omladina iz NVO Nova šansa u Novom i djeca sa teškoćama u razvoju NVO Zrak sunca,  sa gradskim preduzećem “Čistoća” obilježiće i ove godine 22. april – Dan planete Zemlje.

– Ovaj Dan se obilježava podizanjem svijesti o neophodnosti očuvanja životne sredine. Shodno tome svako treba da da dorpinos akciji, kako ekolozi, zaštitnici prirode i čistog okruženja, tako i svi zaniteresovani za naš čistiji i ljepši Herceg Novi i planetu Zemlju – navode iz “Čistoće”.

Centralna manifestacija, kojoj će prisustvovati i direktor preduzeća, Vladimir Arsić, biće upriličena u ponedjeljak od 9:30 do 10 časova na ulazu u Gradsku luku Škver, gdje će uz osvježenje, mališanima (oko 150 učenika iz škola „Dašo Pavičić“ i „Milan Vuković“) biti podijeljene diplome i na prigodan način objašnjen značaj očuvanja životne sredine

Akcija će biti organizovana i u Bijeloj u 12:20 časova, gdje će đaci škole „Orjenskio bataljon“ čistiti potez od Dječijeg doma do bazena, kao i u Zelenici u 9 časova u dvorištu škole i na plaži Zmijica.

NVO Nova šansa u Novom u podne će upriličiti akciju čišćenja prostorija udurženja, a NVO Zrak sunca u 10 časova kupalište ispred prve faze Instituta.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code