Početna Kultura Brojne medalje za Plesni klub Fenix

Brojne medalje za Plesni klub Fenix

0

Godinu u kojoj obilježavaju jubilej, deceniju rada, hercegnovski Plesni klub Fenix započeo je uspješnim nastupima na domaćim i međunarodnim takmičenjima, sa kojih su ovih dana donijeli preko deset medalja u nekoliko plesnih kategorija.

Krajem marta na Državnom prvenstvu u plesu koje je organizovala Međunarodna federacija za ples – IDO, različite uzrasne grupe predstavile su se sa 8 koreografija u nekoliko plesnih kategorija. Djeca od 4 do 18 godina igrala su u solo, grupnim i formacijskim nastupima, osvojivši jedno I mjesto u show dance-u, tri II mjesta u modernom baletu i hip hopu, dva III mjesta u modernom baletu i street plesu i dva IV mjesta u modernom baletu i street show-u.

– Na prvenstvu je učestvovalo 17 klubova iz cijele Crne Gore sa oko 180 koreografija.Takmičenje je trajalo cijeli dan, djeca su se vratila umorna, ali srećna zbog postignutog uspjeha. Plesnom klubu Fenix dodijeljena je zahvalnica Plesnog saveza Crne Gore za izuzetan doprinos promociji I razvoju plesa u 2018.godini – kazala je Radiju Jadran predsjednica kluba, Olivera Pustinjak.

Ponosna je na članove kluba, koji su marljivo vježbali tokom čitave godine jer su se mnogi na takmičenju predstavili prvi put. Nadmetale su se 34 djevojčice i dječaka od 4 do 18 godina. Koreografi su Nataša Koprivica, Anđela Damnjanović i Olivera Pustinjak.

Odmah nakon državnog, članovi Plesnog kluba Fenix otputovali su u Bugarsku na Međunarodno takmičenje u plesu. Fenix je predstavljalo 12 članova, koji su osvojili tri zlatne i bronzanu medalju za solo, duo i grupne nastupe u raznim stilovima.

– Učestvovalo je 10 zemalja, a Crnu Goru je osim našeg, predstavljao klub Habanera iz Bara. Plesali smo 6 koreografija. Na zadovoljstvo naših članova i njihovih roditelja imali smo odličan put,  uskoro planiramo put u Grčku, zatim učešće na svjetskom festivalu u plesu u Slovačkoj u julu koje nam sufinansira slovačka Vlada – dodala je Pustinjak.

Za proslavu jubileja, 10 godina od osnivanja kluba, Fenix će prirediti svečanu manifestaciju za članove,građane , prijatelje i partnere kluba.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code