“BRUNA ŠPILER” U NOVOM – KVALITET FESTIVALA TRAJE

“BRUNA ŠPILER” U NOVOM – KVALITET FESTIVALA TRAJE

232
0
Podijeli

Na 7. Međunarodnom festivalu solo pjevača “Bruna Špiler” u Herceg Novom učestvuje 120 solo pjevača iz regiona i Evrope.

To potvrđuje kvalitet i opravdava organizaciju festivala kazao je, otvarajući festival u Muzičkoj školi u Starom gradu predsjednik opštine, Dejan Mandić.
Dobrodošlicu su takmičarima poželjele predsjednica NVO “Bruna” i profesorka solo pjevanja Mirela Šćasni, kao i direktorka Muzičke škole Nada Karadžić
Umjetnička direktorka festivala, primadona Radmila Smiljanić, podsjetila je na Brunu Špiler čiji učenici su ostvarili uspješne karijere na evropskim i svjetskim scenama, pokrenuli cijelu manifestaciju i na nju sada dovode svoje učenike.
Darinka Matić Marović, koja je dirigovala na više od 10 hiljada koncerata u svijetu, pa i u čuvenom Karnegi holu, poželjela je takmičarima da im uspjeh u Herceg Novom omogući karijeru kakvu i sama ostvaruje.
Da je to dostižno potvrdio je predstavnik francuske organizacije “Parade” Viktor Boginov koji je mladoj Novljanki Nikolini Pušara za prošlogodišnje izvođenje francuske muzike dodijelilo nagradu koja podrazumijeva boravak u glavnom gradu Francuske i učešće u operi u produkciji ove asocijacije.
Na otvaranju su nastupili članovi žirija, prvaci beogradske, berlinske i litvanske opere, Snežana Savičić Sekulić, Piter Mausa i Dejvid Staponkusa. U žiriju je ove godine i Edita Garčević Koželj, operska pjevačica iz Ljubljane.
Za sjutra je najavljen koncert “Belkanto za sećanje”, a Festival završava 30. marta.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code