Brzo otklonjen kvar na regionalnom vodovodu kod tunela „Sozina“

Brzo otklonjen kvar na regionalnom vodovodu kod tunela „Sozina“

0
Podijeli

Kvar na potisnom cjevovodu regionalnog vodovodnog sistema, kod južnog ulaza u tunel „Sozina“, koji je prijavljen iza ponoći, stručne službe JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ su veoma brzo sanirale.

Prema procedurama preduzeća, istovremeno je mobilisana i kompanija koja je na tenderu angažovana za potrebe održavanja hidromašinske opreme RVS.

Picerija i restoran

– Konstatovano je blago klizanje zemljišta, u okolini cjevovoda RVS na ovoj lokaciji koje je prouzrokovalo oštećenje GRP cjevovoda DN 1100 mm. Uslijedila je sanacija oštećenja dijela cjevovoda koja je podrazumijevala iskop u širokom pojasu, angažman više građevinskih mašina, kontrolisano ispuštanje vode iz dijela sistema i konačno ugradnja sanacione spojnice DN1100 mm. Svi radovi su završeni u izuzetno kratkom roku pa je već, u 13 časova počelo kontrolisano puštanje sistema i normalizacija vodosnabdijevanja na Crnogorskom primorju – saopštili su iz Regionalnog vodovoda.

Ovom prilikom podršku su dala lokalna vodovodna preduzeća Tivta, Kotora, Bara i Ulcinja, jer su iz Regionalnog vodovoda tokom popravke havarije raspoloživu vodu iz rezervoara Đurmani isporučivali Budvi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code